Kottovi, manželka i exmilenka Ratha dostali zpět některé zabavené věci

16.10.2014 16:15

Manželka Davida Ratha i jeho bývalá milenka získaly zpět podíly v domech, které byly dosud kvůli soudnímu rozhodnutí zapečetěny. A dvěma obžalovaným v Rathově kauze, Petru Kottovi a Kateřině Kottové (dříve Pancové) byly vráceny některé, dříve zabavené předměty. Informoval o tom server Lidovky.cz.

Kottovi, manželka i exmilenka Ratha dostali zpět některé zabavené věci
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

Podle něj obžalovaným manželům Petru a Kateřině Kottovým vyhověl Krajský soud v Praze, když jim vrátil část věcí, které jim policie zabavila v jejich domě v Rudné u Prahy.

Soud vrátil vrtačky, televizi a kola

„U věcí, u kterých měl soud za to, že je jejich hodnota ve vztahu k celkovému majetku, jenž byl zajištěn, zanedbatelná, rozhodl soud o jejich vrácení,“ citoval server mluvčí Krajského soudu v Praze Zuzanu Steinerovou s tím, že konkrétně mělo jít o vrtačky, lyže, kola nebo o televizor.

Jak server připomíná, Petru Kottovi a Kateřině Pancové (po propuštění z vazby se vzali) kriminalisté po razii v jejich domě v květnu 2012 zabavili zhruba 30 milionů korun, které měli schované v malém sklípku pod podlahou. Krom toho jim policie nechala obstavit nemovitosti a pozemky.

U soudu uspěly i obě Rathovy ženy

Se stížnostmi uspěly u soudu také obě ženy Davida Ratha. Manželka Eva a jeho dřívější přítelkyně Renata Horká. Obě ženy po policii chtěly, aby mohly nakládat s domy, které vlastní společně s Rathem. Policie tyto domy zaplombovala jako celek nehledě na spoluvlastníky. „Vrchní soud rozhodl, že se omezuje zajištění nemovitostí, a vyhověl tak jejich stížnostem,“ uvedl mluvčí soudu Jan Fořt, server doplnil, že se toto rozhodnutí týká dvou nemovitostí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…