Koudelkův muž ztrapněn. „Smažte to!“ kázal. Zle dopadl

28.03.2022 14:10 | Ze sítí

Článek na serveru Novinky.cz o tom, že v Německu jsou prázdné regály, rozčílil mluvčího BIS Ladislava Štichu. Na svém twitterovém profilu chtěl po redakci, aby článek smazala, že se nezakládá na pravdě, potázal se však se zlou.

Koudelkův muž ztrapněn. „Smažte to!“ kázal. Zle dopadl
Foto: archiv
Popisek: Michal Koudelka, ředitel Bezpečnostní informační služby

Mouka, olej, těstoviny, rýže či toaletní papír... Všechny tyto suroviny prý v supermarketech v Německu chybí – a tak dokonce prý některé supermarkety přistoupily k razantnímu opatření, že nedostatkové zboží dávají na příděl. Podle serveru Novinky.cz to píše server veřejnoprávního rozhlasu Südwestrundfunk.

„Z vlastní aktuální zkušenosti označuji tento článek za nehorázné fake news a snahu vyvolat u nás nákupní hysterii. Citovaný článek jsem na webu SWR nenalezl. Žádám Novinky.cz, aby tento článek z webu odstranily. HNED!“ rozčílil se na svém twitterovém profilu Šticha.

Novinky.cz se však proti Štichově tvrzení ohradily a uvedly další odkazy na zdroje. „K již postovanému odkazu přidáváme další a očekáváme od vás omluvu,“ reagují Novinky.cz s odkazy na server Focus.de.

„Děláte si ze mě a ze čtenářů blázny? V celém Německu jsou prázdné regály? Jako fakt? Tak znova – lžete!“ zareagoval Šticha, jenž je mluvčím BIS – Bezpečnostní informační služby pod ředitelem Michalem Koudelkou.

A navíc se mu dostalo i další odpovědi od diskutujícího. „Za minutu nalezeno. Vezmete mě k vám?" poznamenal diskutující s odkazem na zdroj rozhlasu.

K podobnému závěru jako Novinky.cz však v minulých dnech dospěl i redaktor Parlamentních listů.

Okresní bavorské město Straubing, ležící na Dunaji, nějakou velkou krizí na východě podle něj příliš nežije. I když… světe, div se… i regály v nákupním středisku Edeka jsou občas poloprázdné, popsal tehdy. Třeba u rýže nebo masových či polévkových konzerv. „Radši do zásoby,“ usmívá se jako by s omluvou starší, jak jinak než dobře vypadající dáma a má plný košík různých „hotovek“ v plechu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

14:04 „Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

O průzkumech veřejného mínění, ale i o ministryni obrany Janě Černochové (ODS) mluvili v pořadu Podt…