Koupě slovenského deníku Pravda, Parlamentní listy a budoucnost médií. Michal Voráček promluvil

07.04.2018 12:35

Mediální magnát Michal Voráček pohovořil pro slovenský server Pravda.sk o důvodech koupě Pravdy, budoucnosti médií a plánech na slovenském trhu.

Koupě slovenského deníku Pravda, Parlamentní listy a budoucnost médií. Michal Voráček promluvil
Foto: pixabay.com
Popisek: Média - ilustrační foto

Rozhodujícím momentem pro koupi Pravdy byla podle Voráčka příležitost koupit stoprocentní podíl ve společnosti PEREX, která vydává Pravdu. „Jde o přední deník na slovenském trhu, s velkými možnostmi, potenciálem a ambicemi,“ podotkl Voráček.

Ten mimo jiné v rozhovoru také uvedl, že Pravda bude pokračovat v nastavené obsahové lince a orientaci. „Redakci chceme ještě posílit, udělat ji ještě sebevědomější, podpořit ji obchodně i marketingově,“ poznamenal Voráček, jenž společně s podnikatelem Ivem Valentou vlastní i Parlamentní listy. 

  • Původní text ZDE

„Parlamentní listy jsem založil jako svůj koníček, hobby, a to proto, že jsem neustále poslouchal nářky politiků, že nemají dostatečný prostor vyjadřovat svoje názory. Parlamentní listy poskytují všem legálně založeným politickým stranám a subjektům v České republice a poslední dva roky i na Slovensku úplně volný a necenzurovaný prostor v rubrice Politici voličům, respektive Aréna. K tomu mají i svůj vlastní obsah,“ poznamenal Voráček a dodal, že Parlamentní listy mají své místo na trhu a nevnímá je jako kontroverzní. Následně odmítl i to, že by se server podílel na šíření nenávisti ve společnosti. 

Své pak Michal Voráček řekl i k rozdílům slovenských a českých médií. „Jsou velké a bylo by to na dlouhý rozhovor. V obou zemích dochází ke koncentraci majitelů a médií a k určitému prorůstání politiky s médii,“ míní Voráček. Při zamyšlení nad tím, kde bude papír a digitální platformy za pět let, Voráček odpověděl, že oboje musí žít v symbióze. 

„Papír určitě nezahyne, ale musí se adaptovat, což se už děje,“ sdělil Voráček. „Jsme zhruba pět, možná v některých případech až sedm let za vyspělými zeměmi. Musíme urychleně zavést věci, které už v zahraničí fungují,“ dodal závěrem.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…