Kovářovou děsí měnící se svět: Nálepkovači chtějí právo jen pro sebe a ostatní musí mlčet!

12.11.2022 20:48 | Ze sítí

Omezování slova, bagatelizování a umlčování. Senátorka Daniela Kovářová si se znepokojením všímá, jaké nešvary se rozmáhají v české společnosti. Budoucnost se nám podle ní vybarvuje jako „děsivý totalitní svět“.

Kovářovou děsí měnící se svět: Nálepkovači chtějí právo jen pro sebe a ostatní musí mlčet!
Foto: Archiv VR
Popisek: JUDr. Daniela Kovářová

„Teď se nám tu ovšem rozmohl jeden nebezpečný nešvar. Začíná mediální obžalobou, jež se maskuje jako nejosobnější přiznání: Tahle nepřístojnost se mi stala, osobně se mě dotkla a dodnes mě bolí. Například: v dětství mi nadávali do tlouštíků. Nebo: pořád se mě příbuzní ptají, kdy si už pořídím děti. Anebo: obtěžují mě sprosté vtipy, které říkají podnapilí muži,“ svěřuje se Kovářova ve svém blogu na iDnes.cz.

Poté, co člověk zveřejní takové osobní odhalení, část veřejnosti vám okamžitě zatleská, ocení vaši odvahu jít se svým traumatem ven a začne vám přizvukovat, jak je ten svět děsivé a hrůzostrašné místo. A že jim se to děje taky a že s tím je nutno něco dělat.

Pak ale přichází druhá fáze – odhodlání s tím něco dělat a lidi převychovat. „Z veřejného přiznání se stane klacek, kterým je třeba mlátit a vyhrožovat zbytku světa: to ty ubližuješ neviňátkům! Už nikdy nikomu nesmíš nadávat do tlouštíků, ani se nesmíš dcery zeptat na vnoučata, protože dotčené to obtěžuje a osobně se jich to nemile dotýká,“ pokračuje Kovářová.

Anketa

Líbil se vám plakát „Putin v pytli na mrtvoly“, který vyvěsil Rakušan?

2%
97%
hlasovalo: 33146 lidí
Dalším stadiem je podle senátorky pokus škodlivé jednání zakázat, a když se nová legislativa neprosadí, tak alespoň přesvědčit veřejnost, že chování některých nekorektních individuí je bagatelizováním velkých křivd. „Nevadí vám vtipy na tlouštíky? Pak ovšem bagatelizujete jejich osobní problém,“ ironizuje příkladmo politička.

„A najednou se každodenní realita nazvaná ‚tohle mi vadí‘ promění ve snahu o omezení svobody slova a v umlčování, o zákaz některých postojů či dosud běžných způsobů chování. Dnes prostě ani nesmíte říct svůj názor či zkušenost, protože už jen tím se prý dopouštíte urážky a zhoršujete problémy jiných,“ podotýká senátorka.

I když nálepkovači říkají, že chtějí od druhých respekt – ve skutečnosti si nárokují naprostou mlčenlivost: „Nežádají respekt, ale výsady. Chtějí právo jen pro sebe, nikoliv pro ostatní. Nechtějí úctu, ale vaši nesvobodu. S plnou pusou práva na vlastní sebeurčení zakazují každý jiný názor a vůbec vše, co nekonvenuje právě jim. Hezky se nám ta budoucnost vybarvuje. Už žádná pohádka, ale děsivý totalitní svět, v němž je třeba souhlasit s každou módní blbinou a mlčet,“ uzavírá Daniela Kovářová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…