Kradl bačkory a šampony. Petra Paroubková se vysmála poslanci ČSSD, který si nechával říkat...

10.12.2013 11:08

Petra Paroubková se na webu VašeVěc.cz, spojeném s jejím manželem, rozepsala o sociálním demokratu Janu Birkem. Tento „mnohoobročník“, neboli současně poslanec a starosta Náchoda, byl ředitelem sekretariátu Jiřího Paroubka. V této funkci prý často trousil dojemná vyznání, že je vojákem, který skončí společně se svým velitelem. Dokonce si prý nechával s láskou říkat „malý Paroubek“.

Kradl bačkory a šampony. Petra Paroubková se vysmála poslanci ČSSD, který si nechával říkat...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petra Paroubková

Když však jeho šéf v roce 2010 odstoupil, nesbalil si v Lidovém domě kufry, ale začal se lísat k Michalu Haškovi a Jaroslavu Tvrdíkovi. Na jakoukoliv poznámku obsahující jméno „Paroubek“ prý reagoval neobyčejně popuzeně.

Nyní se někdejší „malý Paroubek“ rozhodl prezentovat své vzpomínky, čirou náhodou právě na serveru, který vlastní a dvaceti miliony ročně dotuje Andrej Babiš. Paroubkovou prý neobyčejně pobavila zejména jeho tvrzení, jak šel do politiky jen z idealismu, protože předtím mu skvěle vynášel byznys s Čínou. Mimo jiné se chlubil, že dokázal pro společnost PPF domluvit licenci pro společnost Home Credit pro celou Čínu. Podle Paroubkové musela být tato „domluva“ malým zázrakem, protože si vzpomíná, že pan Birke neovládá čínštinu, ani žádný jiný cizí jazyk.

Celý článek Petry Paroubkové ZDE.

Ve skutečnosti si Paroubková vzpomíná, že pan poslanec Birke měl v česko-čínském byznysu velmi nevalnou pověst, i proto, že svému čínskému partnerovi dlouhodobě dlužil peníze. Rád ale prý jezdil do Číny jako doprovod Jiřího Paroubka a z každé cesty si s oblibou přivážel hotelové bačkory a šampony.

Nyní se na Babišově serveru prezentuje jako klíčová osobnost ČSSD. „Je skvělé vidět prostého absolventa vyšší dívčí, jak má zálusk uklidňovat situaci v sociální demokracii mezi Haškem a Sobotkou,“ poznamenává Paroubková. 

ParlamentníListy.cz se následně pokoušely Jana Birkeho kontaktovat, aby na tvrzení Petry Paroubkové reagoval. Vzkázal však jen přes mluvčího ČSSD Martina Ayera, že nebude na vyjádření paní Paroubkové reagovat. 

reklama

autor: jav

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…