Krajský soud dnes rozhodne v kauze hradeckého exnáměstka Malíře

09.02.2018 6:50

Krajský soud v Hradci Králové by dnes měl vynést rozsudek v kauze bývalého náměstka královéhradeckého primátora Josefa Malíře (VPM), kterého krajský i vrchní soud v předchozích letech zprostil obžaloby kvůli parkovacímu domu. Státní zástupce navrhl Malíře potrestat za zneužití pravomoci úřední osoby a porušení povinnosti při správě cizího majetku pětiletým vězením. Malíř nezákonné jednání odmítá.

Krajský soud dnes rozhodne v kauze hradeckého exnáměstka Malíře
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Předseda Volby pro město Josef Malíř

V kauze parkovacího domu v areálu bývalé mlékárny u hlavního vlakového nádraží obžaloba viní Malíře z toho, že jako předkladatel ostatním členům rady města a zastupitelstva vědomě podával nepravdivé a zkreslené informace se záměrem, aby si Hradec Králové koupil parkovací dům, který budovala soukromá firma. Město za parkovací dům v roce 2010 zaplatilo 75 milionů korun, ale podle revizního znaleckého posudku byla obvyklá cena nemovitosti 41,6 milionu korun.

Podle státního zastupitelství Malíř nedostál svým povinnostem a věděl, že město nakupuje nevýhodně. Podle obžaloby také jednal tak, aby úřad nedělal takzvanou předběžnou finanční kontrolu. Na vyšší cenu neupozornil prý ani jiným způsobem. Malíř údajně způsobil škodu 33 milionů korun.

Kauzu zpátky do Hradce po dovolání nejvyššího státního zástupce poslal Nejvyšší soud. Žalobce nesouhlasil se zprošťujícími rozsudky krajského a vrchního soudu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …