Krajům budou chybět miliony kvůli ČSSD, varovala Krejsová

16.06.2012 16:46

Marcela Krejsová z ODS se na ideové konferenci strany pustila do finanční situace krajů, kterým šéfuje ČSSD. Podle ní hospodaření v těchto krajích v žádném případě není vyrovnané a v budoucnu budou chybět miliony korun.

Krajům budou chybět miliony kvůli ČSSD, varovala Krejsová
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze - ilustrační foto

Marcela Krejsová vede kandidátku ODS v Plzeňském kraji a už teď, na ideové konferenci, se pustila do svých protivníků. „Na zahraničních cestách nevznikl žádný užitek Plzeňskému kraji,“ poukázala například na výjezdy do zahraničí.

Situaci ve svém kraji pak srovnávala i se Středočeským, který se nyní potýká s kauzou okolo Davida Ratha. „Kladenská nemocnice se s nástupem ČSSD prodražila o desítky milionů,“ prohlásila Krejsová. „Sociální demokracie uzavřela dlouhodobou smlouvu s Českými drahami, kterým poskytuje stomilionové dotace, aniž by si ověřila osvědčenost,“ pokračovala dál.

Podle ní se nedá říci, že by hospodaření ČSSD ať už ve Středočeském, nebo i Plzeňské kraji bylo vyrovnané. Například ve středních Čechách to tak na první pohled může vypadat, je to ale údajně proto, že vedení kraje odsunulo platby až na rok 2012.

„Za tento rok se ukáže mnohamilionový schodek,“ varovala Krejsová. Často bývá spojována i s kritikou kulturního stavu Plzně, která má být v roce 2015 hlavním městem evropské kultury. „Je potřeba, abychom si uvědomili, že peníze nemáme a že s jejich sháněním potřebujeme nutně pomoci," uvedla pro Deník.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Účtenka a video z McDonald's v Polsku. „Proč? Proč? Proč?“

11:05 Účtenka a video z McDonald's v Polsku. „Proč? Proč? Proč?“

Ani pokud jde o fast food, není situace v ČR a v okolních státech stejná. McDonald's platí za meziná…