Krátký zaplatí svou pokutu. Dost prý bylo popularity

13.10.2011 10:10

Socialnědemokratický poslanec Jiří Krátký, který si stěžoval, že není ani "zloděj ani kurva", aby pracoval po nocích, zaplatí pětitisícovou pokutu, kterou mu udělil mandátový a imunitní výbor. Dost prý už bylo popularity.

Krátký zaplatí svou pokutu. Dost prý bylo popularity
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR

"Nebudu se odvolávat. Zaplatím," řekl poslanec serveru Týden.cz. Zaplatí prý, ačkoli stále trvá na tom, že ho k výroku vyprovokovala série vystoupení jeho sněmovních kolegů a premiér Petr Nečas pak jeho slova překroutil.

"Jeden z důvodů také je, že bych na plénu stejně nemohl poslancům promítnout záznamy z onoho dne, není tam na to technické vybavení. Jen verbálně se tak dobře necítím. A když si vzpomenu, jak to minule podal pan premiér, přešla mě chuť."

Krátký se rozohnil, když chtěla vládní koalice odhlasovat reformní zákony i po 19. hodině večer. "Kdo dělá v noci - kurvy a zloději. Já se ani k jedněm nepočítám," řekl konkrétně.

Nepochopila ho ovšem ani vlastní strana. "Předseda strany řekl, že je to nešťastné a vůbec se to nemělo stát. Že není možné se takto do budoucna chovat, protože nás to poškozuje. To bylo jeho stanovisko a všichni ho akceptovali," uvedl Krátký. Proto svou pokutu zaplatí. "Stačilo popularity."

Čtěte:

Jen kurvy a zloději pracují v noci, nadával poslanec ČSSD vládě

Poslanci se dnes budou zabývat výroky svého kolegy Krátkého

Poslanec Krátký dostal za svůj výrok pokutu 5 tisíc korun

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…