Křest knihy exministra financí Pilného: Od Gatese k Babišovi

08.09.2021 14:42

Osobnost Ivana Pilného není české veřejnosti neznámá, připomeňme tedy jen krátce: v letech 1992 – 1998 byl ředitelem české pobočky Microsoftu, později prezidentem Sdružení pro informační společnost, krátce předsedou představenstva Telecomu, v době od května do prosince roku 2017 ministrem financí ČR, mezi lety 2013 a 2017 poslancem, další dva roky náměstkem ministryně průmyslu a obchodu ČR, a momentálně je členem Zastupitelstva hlavního města Prahy. Kromě toho je ale také autorem desítky knih, k nimž právě přidal nový titul Od Gatese k Babišovi.

Křest knihy exministra financí Pilného: Od Gatese k Babišovi
Foto: Redakce PL
Popisek: Křest nové knihy Ivana Pilného

Kniha je shrnutím Pilného článků a výroků, objevujících se v době jeho působení v české politice na sociálních sítích, v novinách nebo televizi. Čtenáři se však nemusí bát, že by v knize kupovali něco, co již dobře znají. Pilný totiž dává tyto své články a výroky do nových souvislostí a propojuje je se svými vlastními zážitky.
 

Anketa

Je generace lidí narozených po roce 1980 připravena plně převzít vládu nad Českem?

3%
95%
hlasovalo: 10894 lidí
Popisuje například, jak fungují interpelace v Poslanecké sněmovně, jaké je pozadí poslaneckých výborů i politických klubů a stran. Poodhaluje tak zákulisí naší politiky a běžné praktiky, o nichž se běžný občas dosud mohl jen domnívat. 
 
Mottem knihy je autorův citát „Alespoň jsem to zkusil“. Ten dokonale vystihuje její obsah, který zároveň může posloužit i jako návor pro každého, kdo by se chtěl zkusit dostat do politiky. 
 
Na Lodi Pivovar knihu pokřtili za přítomnosti mnoha významných hostů Ján Černogurský, bývalý místopředseda federální vlády a rovněž předseda vlády Slovenské republiky v letech 1991 – 1992, modelka Silvia Lakatošová a Zdeněk Zajíček, prezident ICT unie. Vydalo ji Nakladatelství Olympia, s.r.o.
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…