Křesťanští senioři píší na Hrad. My trpíme, přitom o bohaté se Kalousek postaral

08.09.2012 18:53

Sdružení křesťanských seniorů píše prezidentu republiky Václavu Klausovi. Prosí jej, aby vetoval změny zákona o důchodovém pojištění, které v týdnu přijali poslanci. Úprava prý nadměrně zatíží penzisty a další nízkopříjmové skupiny.

Křesťanští senioři píší na Hrad. My trpíme, přitom o bohaté se Kalousek postaral
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Václav Klaus

Přetisk dopisu na prezidentskou kancelář zveřejnil server Českámedia.cz. „Plně si uvědomujeme, že současná ekonomická situace našeho státu do značné míry limituje jinak oprávněná očekávání seniorů,“ píší státotvorně penzisté. Navržené úpravy jsou však podle nich naprosto nepřijatelné.

„V době, kdy senioři mají nést značnou tíhu zvýšení DPH, je tato navržená úprava jednoznačně diskriminační,“ připomínají předpokládanou vlnu zdražování. Pobuřující je to prý zejména vedle faktu, že ministr financí vydává státní dluhopisy, ve kterým těm, kteří si je koupí ( a o kterých se tedy dá předpokládat, že jsou bohatší) garantuje zisk minimálně ve výši inflace.

„Pevně doufáme, vážený pane prezidente, že využijete svého ústavního práva a budete tento zákon vetovat,“ prosí hlavu státu. Má tak prý možnost ukázat svou prezidentskou odpovědnost. 



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…