Kritizuješ Lutonského? Tady máš! Radní Šarapatka veřejně pokydal ty, kteří pozvedli hlas

25.07.2021 11:41

Zarytý obhájce České televize a jejího ředitele, člen Rady ČT Zdeněk Šarapatka, se na svém facebookovém profilu opět opřel do svých kolegů z rady: Hany Lipovské, Jiřího Šlégra, Romana Bradáče a šéfa rady Pavla Matochy. „Skočili kolektivní šipku do útrob osazenstva Hradu,“ kritizuje jejich výhrady, jež zazněly na středečním 10. jednání Rady ČT na adresu šéfeditora zpravodajství ČT Františka Lutonského.

Kritizuješ Lutonského? Tady máš! Radní Šarapatka veřejně pokydal ty, kteří pozvedli hlas
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jednání Rady České televize. Na programu mj. zpráva o ČT art za rok 2017 a volba místopředsedů Rady ČT

Zmínění radní kritizovali Lutonského kvůli soukromému tweetu, v němž si povzdychl nad značnou prodlevou prezidentovy reakce k pustošení tornáda na jižní Moravě „Skočili kolektivní šipku do útrob osazenstva Hradu. Skrze útoky na šéfeditora zpravodajství ČT Františka Lutonského. Ponižovali generálního ředitele veřejnoprávní televize pokusy o nedůstojný výslech,“ dodává Šarapatka.

Anketa

Je nezávislost ČT ohrožena Lipovskou, Xaverem a Matochou?

6%
94%
hlasovalo: 21348 lidí
„Lipovská pak na chlup stejnými formulacemi, jaké obsahoval ‚otevřený dopis‘ drzého Mynáře, útočila na Českou televizi právě kvůli pravdivému tweetu jejího zaměstnance. Tweetu o tom, že se lidé z postižených obcí, v nichž Zeman získal silnou podporu v prezidentských volbách, dočkali povzbuzení hlavy státu až s výrazným zpožděním,“ popisuje radní Šarapatka.

„Boj s pokrytci byl proto i tentokráte třeskutý a tvrdý,“ pokračuje s tím, že pokusy radních Šlégra a Bradáče, aby se Rada ČT postiženým obcím za Lutonského omluvila, se podařilo odvrátit. „Že by taková omluva před volbami posloužila ausgerechnet politikům, kteří veřejnoprávní televizi z duše nenávidí, není pochyb,“ podotýká.

V této souvislosti se Šarapatka prý zeptal Šlégra na jeho teplický mejdan s Bendou a Lipovské na jízdy hradními limuzínami s Ovčáčkem. Ptal se prý i předsedy Matochy na jeho stížnost, že Česká televize nenatočila Babiše na šachovém turnaji, který, světe, div se!, právě Matocha organizoval. A znovu se tázal také Lipovské na fotku s poslanci Volným a Bojkem, skrze které tlačila na program pléna Sněmovny tzv. „kauzu Lidice“. Či na to, jak to má se střetem zájmů v souvislosti s parlamentní kandidaturou její Bobošíkové.

„Malý pitaval z velkého města počká, (pardon, Milan Fridrich). Těch dvacet minut čiré hrůzy s Lipovskou, Šlégrem, Matochou ad. vám ho plně vynahradí. Naše země má v říjnu poslední šanci na záchranu před pádem do roku 1948,“ píše na závěr a připojuje středeční sestřih z Rady ČT, která podle něj přesně ilustruje, jak to dopadne, když „nevyhrajeme“.


 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…