Krnáčová chce dělat Stropnickému a dalším mladým radním matku. Dohlédnu na ně, slíbila přes rádio

19.11.2014 19:21

Budoucí pražská primátorka Adriana Krnáčová (ANO) v Kauze dne na Rádiu Impuls ve středu popisovala, co se bude dít, až se stane primátorkou. Například na své náměstky dohlédne jako matka. A kdyby to nefungovalo, prý klidně přejde i do opozice, na funkcích podle svých slov nelpí. Hovořila také o tunelu Blanka, o Opencard i o tom, proč chce ochranku.

Krnáčová chce dělat Stropnickému a dalším mladým radním matku. Dohlédnu na ně, slíbila přes rádio
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lídr pražské kandidátky Adriana Krnáčová

V úvodu pořadu vysvětlovala, proč uvažuje o tom, že si pořídí ochranku. „Když jsem se dívala na rozpočet a na to, co s ním budeme muset udělat, tak celkem jo. Když někomu šlápneme na kuří oko, tak se mu to nebude líbit,“ prohlásila.

Plány v dopravě

Její koalice ANO, Trojkolice a ČSSD bude poměrně křehká a většinou jednoho hlasu. Mezi jejími radními bude i Matěj Stropnický ze Strany zelených (ročník narození 1983) a Krnáčová dala jasně najevo, že na mladé členy Rady města dohlédne. „Nad klukama bude matka,“ poznamenala. Její náměstci budou tedy mít dohled, ale jestliže jim půjde o Prahu stejně jako Krnáčové, tak není třeba předem počítat s nějakými problémy. A kdyby to přece jen nefungovalo, nebojí se přejít do opozice. Budoucí primátorka trvala také na tom, že bude vyžadovat po svých radních bezpečnostní prověrku na nejnižší stupeň.

V druhé polovině pořadu hovořila také o tunelu Blanka, s jejím otevřením počítá v březnu příštího roku, protože byla v komplexu ještě voda od posledních povodní. Co se týče dopravy, tak Krnáčová počítá také s vlakovým propojením města s Letištěm Václava Havla. A poslední věc týkající se dopravy - budoucí primátorka by ráda „zařízla“ projekt Opencard.

V závěru také prozradila, že už nemá tolik času radit se s předsedou hnutí ANO Andrejem Babišem. Se smíchem poznamenala, že jí to chybí.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…