Kroupova kolegyně zaskočila Ovčáčka. Na Hradě. Zeman, je zdravý? A pak to vzalo jiný směr

04.06.2021 13:46

„Je Zeman v pořádku?“ zeptala se novinářka. A hradní mluvčí Jiří Ovčáček explodoval podobně jako Vesuv. Otázku mu položila Kristina Ciroková, která společně s Jankem Kroupou přinesla sérii článků o cestě - necestě Jana Hamáčka (ČSSD) do Moskvy.

Kroupova kolegyně zaskočila Ovčáčka. Na Hradě. Zeman, je zdravý? A pak to vzalo jiný směr
Foto: Archiv PLTV
Popisek: Jiří Ovčáček v pořadu Horké téma

Zahraniční výbor Senátu dospěl k závěru, že prezident Miloš Zeman již není schopen vykonávat úřad hlavy státu, jelikož už se neorientuje v prostoru a v čase.

Anketa

Vážíte si exprezidenta Václava Klause?

37%
32%
hlasovalo: 18892 lidí

Po tomto prohlášení vyrazila novinářka Kristina Ciroková na Hrad s otázkou na rtech, zda je prezident Miloš Zeman v pořádku. A narazila na Jiřího Ovčáčka.

„Paní redaktorko, slušní lidé se baví o slušných věcech. A myslím, že jsem odpověděl tak, jak jsem odpovědět chtěl, takže každý na mém twitterovém účtu nalezne vyjádření k pánům senátorům. To, co je zajímavé, je sledovat reakce ostatních politiků. Tohle je věc, která spíše svědčí něco o těch, kteří ji činí, než o těch, kterým je adresována. Takže každý si udělá obrázek sám. Upřímně připomíná postupy totalitních režimů. Přesně takto postupovali nacisté. Přesně takto postupovali komunisté,“ pravil Ovčáček.

Jedním dechem dodal, že komunisté, i ti sovětští, své odpůrce rádi prohlašovali za nesvéprávné a zbavovali je tím možnosti jakkoli na režim reagovat.

„To jsou východní metody. A je zajímavé, že lidé, kteří se tolik bijí v prsa, jak jsou prozápadní, používají bolševické metody. Ale to jsem vám řekl dokonce něco navíc, než jsem původně plánoval,“ vyprávěl Ovčáček poblíž chrámu sv. Víta.

„Takže pan prezident je podle vás v pořádku? Je orientovaný?“ ptala se dál Ciroková.

A Ovčáček přitvrdil

„Paní redaktorko, já vám na takovéhle otázky nebudu odpovídat. Je to nedůstojné a já si chci také zachovat nějakou sebeúctu. To je váš problém, že vy pokládáte takové otázky. Občané sami dobře vědí, koho si zvolili, proč zvolili prezidenta republiky Miloše Zemana. Sami dobře vědí, jaké aktivity vykonává, ale mě opravdu přijde takováto debata nedůstojná a nebudu se k ní snižovat. Zvláště tady před katedrálou. To se nestydíte?“ začal se hradní mluvčí zlobit.

„Proč bych se měla stydět?“ chtěla vědět novinářka.

„Za takové otázky,“ odpověděl Ovčáček s tím, že by jako samostatně myslíci bytost vůbec neměla pokládat „takto hloupé otázky“. „Vy se za to nestydíte, se mě zeptat na takovou věc?“ mračil se hradní mluvčí.

Ciroková se podle Ovčáčka zapojila do naprosto nechutné akce a pomáhá senátorům.

Rozhovor s Kristinou Cirokovou vedl Ovčáček pár dní poté, co hradní kancléř Vratislav Mynář zařadil server Seznam Zprávy mezi tzv. dezinformační média a oznámil, že serveru Seznam Zprávy, ale např. také Respektu, nebude Hrad poskytovat vůbec žádné informace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…