Kubera: Zeman to nakonec vzdá

27.07.2017 10:30

Senátor Jaroslav Kubera (ODS) možná promluví do prezidentské volby. Prozatím pouze oznámil, že má podpisy senátorů potřebné pro podání kandidátky. Zda bude kandidovat, si ještě rozmyslí. Záleží na tom, zda se objeví nějaký jiný – dle Kuberových slov – dobrý kandidát, a také, jak dopadnou volby do Poslanecké sněmovny. Rozhovor s oblíbeným teplickým primátorem přinesl časopis Reflex.

Kubera: Zeman to nakonec vzdá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jaroslav Kubera

„Když se objeví kandidát, s nímž budu spokojen, klidně před ním smeknu, strčím podpisy do tašky a hotovo. Nemusím je použít,“ řekl Kubera mimo jiné v rozhovoru. K prezidentovi Miloši Zemanovi pak dodal, že se domnívá, že on do kampaně půjde, ukojí si ego, a pak prezidentství položí. 

„Je jedno, jestli to bude za měsíc, půl roku, nebo rok. Jak ho znám, bude se bavit, jak se o ohlodanou kost budou hádat zbylí kandidáti. To je jeden možný scénář. Strašně záleží na říjnových volbách do Poslanecké sněmovny a jejich výsledcích,“ řekl s tím, že někteří neúspěšní kandidáti do Poslanecké sněmovny pak zkusí boj o Hrad.

Kubera, jenž se řídí heslem „Žít a nechat žít“, by případně tuto myšlenku chtěl přenést i na Pražský hrad. Zároveň také uvedl, že jej politika strašně baví. „A současně mě strašně štve rozdělená česká společnost,“ sdělil. A to právě chce překonat třeba humorem. „Česká společnost má nedostatek pokory a současně nedostatek sebevědomí,“ sdělil ještě. 

Kuřák Kubera je velkým odpůrcem zákazu kouření. Proto tvrdí, že po regulaci cigaret a alkoholu budou následovat útoky proti masu. „Jedním z argumentů je, že kvůli konzumaci masa se musí chovat příliš mnoho krav, které svými tělesnými pochody zhoršují globální oteplování, takže jezte šťovík, protože vegani také žijí, a maso nekonzumují. Říkám, že po EET přijde DDT a to bude teprve tanec,“ řekl a dodal, že pak se zakážou i peníze a vše bude fungovat jen přes elektronické platby.

V rozhovoru pak mimo jiné hovoří i tom, jak hraje Edvarda Beneše v připravovaném celovečerním filmu Ondřeje Trojana. „Mám stále silnější pocit, že přichází doba hodně podobná té, v níž se prezident Beneš byl nucen rozhodovat,“ sdělil závěrem Kubera. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…