Kubera varoval před zelenou tsunami a zneužíváním ekologie. Potrefení se ozvali okamžitě a je to síla

01.01.2020 19:15

Předseda Senátu Jaroslav Kubera (ODS) byl jedním z politiků, který 1. ledna 2020 pronesl svůj novoroční projev. Ačkoli trval jen pár minut, na sociálních sítích vzbudil značnou pozornost. Okomentovali ho novináři i někteří politici. Zaujala je především pasáž, kde Kubera mluvil o globálním oteplování. Nenechali za ni na předsedovi Senátu nit suchou.

Kubera varoval před zelenou tsunami a zneužíváním ekologie. Potrefení se ozvali okamžitě a je to síla
Foto: repro ČT, tan
Popisek: Předseda Senátu Jaroslav Kubera

Jaroslav Kubera v pozici předsedy Senátu na Nový rok 2020 mimo jiné prohlásil, že se „planeta za 14 dnů ani 14 let ani za 14 století nezhroutí. Spíše než utrácet peníze za marnou snahu oteplování zastavit, pokud k němu skutečně dochází, měli bychom se na něj připravit“. Varoval také před „zelenou tsunami“, která se na nás řítí.

Novinář Deníku N Filip Titlbach postavil do kontrastu proti Kuberovým slovům video z Austrálie, kterou sužují rozsáhlé požáry a tisíce lidí potřebují pomoc od státu. „Toho videa si nevšímejte. To jsou jen požáry v Austrálii, kterou sužuje extrémní sucho a abnormálně vysoké teploty. Hlavně se nenechat unést zeleným tsunami a ekoteroristy!“ napsal Titlbach.

Někdejší ředitel Českého rozhlasu stanice Vltava Petr Fischer se nad Kuberovými slovy jen zasmál. „Minimálně 14 století na přípravu,“ kroutil hlavou Fischer.

Petr Fischer komentuje projev Jaroslava Kubery

Senátor Václav Láska sáhl ke srovnání projevu předsedy Senátu Kubery s projevem předsedy Poslanecké sněmovny Radka Vondráčka (ANO). Nešetřil ani jednoho z nich.

„Jeden rozdíl by mezi projevy předsedy Senátu a Sněmovny byl. Zatímco Kubera přečetl projev svůj a hájil v něm názory své, Vondráček přečetl projev, který mu někdo napsal a hájil v něm zájmy stranické. Ale jedno společné měly. Ani jeden nepřednesl projev státnický,“ konstatoval Láska.

Václav Láska komentuje projev Jaroslava Kubery

Nemlčel ani komentátor deníku Právo Alexandr Mitrofanov. „K televizním projevům předsedů Senátu a Sněmovny: ‚Digitalizovaná hloupost zůstává hloupostí‘ (Kubera). Platí i o hlouposti v televizi,“ upozornil Mitrofanov.

Alexandr Mitrofanov komentuje projev Jaroslava Kubery

Tečku za komentáři ke Kuberovu projevu udělal europoslanec Stanislav Polčák (STAN).

„V jinak slušném novoročním projevu předs. Kubera varoval před údajnou zelenou tsunami. Také nesnáším hysterii, ale kdyby zároveň varoval, že u nás neudržitelným způsobem hospodaříme s krajinou, jež vysychá, odlesňuje se, ubývá v ní život, byl by uvěřitelnější,“ uvedl Polčák.

Stanislav Polčák komentuje projev Jaroslava Kubery

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …