Kubice se nikdy neměl stát ministrem, říká Petr Lessy

14.09.2012 11:26

Odvolaný policejní prezident Petr Lessy si myslí, že se Jan Kubice nikdy neměl stát ministrem vnitra. Jeho minulost v policii prý rozhodně není oslnivá a ani ve funkci ministra vnitra se příliš nepředvedl.

Kubice se nikdy neměl stát ministrem, říká Petr Lessy
Foto: rep
Popisek: Ministr Jan Kubice a policejní prezident Petr Lessy

„Pan Kubice se nikdy neměl stát ministrem vnitra, v policii měl svoji profesní minulost, která nebyla nijak slavná,“ napsal mimo jiné Petr Lessy čtenářům serveru IDNES.cz. Naznačil, že neslavné je zejména Kubiceho působení v čele policejního Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu. Tuto kritiku nijak nespecifikoval, ovšem Kubiceho nástupce Robert Šlachta se několikrát vyjádřil, že od něj útvar převzal v naprostém rozkladu.

Odpověděl i na otázku, co plánuje po propuštění ze služebního poměru v nejbližší době dělat: „Po 22 letech služby pro tento stát jsem byl vykopnut panem Kubicem na chodník. Zatím žiji z úspor a po doléčení si budu v brzké době hledat práci,“ svěřil se. Přesto však věří, že se po osvobozujícím rozsudku soudu vrátí do čela policie.

O svém návratu je přesvědčen, pokud v naší zemi stále ještě existuje nezávislá justice. Samotné obvinění vůči němu je totiž nesmyslné. „Je jasné, že se jen čekalo, až se něco vyrobí v rámci trestního řízení,“ myslí si. Ministr vnitra Kubice totiž neměl jinou možnost, jak jej odvolat, než vykonstruovat obvinění a následně jej propustit od policejního sboru.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…