Kuk, udělal Dalík ze svého luxusního "vězení". Má zajímavého společníka

12.10.2012 6:51

Den po propuštění z cely předběžného zadržení strávil Marek Dalík ve svém luxusním domě na Hradčanech. Snažil se vyhnout novinářům, kteří se před jeho vilou utábořili, a tak jen občas vykoukl, zda jsou zástupci tisku neustále přítomni.

Kuk, udělal Dalík ze svého luxusního "vězení". Má zajímavého společníka
Foto: hns
Popisek: Marek Dalík figuruje v kauze Pandur

Deník Blesk přinesl fotografii, na které nejistě vykukuje ze střešního okna, a MF DNES má rovnou na titulní stránce rozměrný obrázek Dalíka, kterak při venčení psa s obavami vystrkuje hlavu zpoza rohu. Když zjistil, že psa se mu bez zachycení fotografy a kameramany vyvenčit nepodaří, vrátil se do domu a se psem poslal svou přítelkyni Gábinu, která jej pak venčila v obležení reportérů. Jinak prý dvojice za celý den dům neopustila, nechala si dokonce přivést jídlo.

Novináři MF DNES se někdejší pravé ruky premiéra Topolánka (který jej ve středu po propuštění z věznice osobně odvezl domů) chtěli vyptat na nákup transportérů Pandur. V této kauze Dalík zarputile mlčí a policistům se stále nedaří potvrdit domněnku, že na schůzce s rakouskými manažery působil jako emisar premiéra Topolánka. Proto jej policie místo korupce obvinila z podvodu, neboť za půlmiliardovou odměnu sliboval zajištění odsouhlasení nákupu na nejvyšších místech, což jako soukromník bez mandátu (jak se prezentuje) nemohl splnit. Vzhledem k Dalíkově hře na schovávanou však tyto otázky zůstaly nezodpovězeny.

Jako perlička může působit, že místo Dalíka bivakující žurnalisté několikrát zaznamenali Jana Nováka, šéfa prezidentské kampaně Jana Fischera. Ten v domě za 26 milionů rovněž bydlí a adresa není tím jediným, co mají s Dalíkem společné. Právě za vlády premiéra Topolánka a jeho přítele Dalíka totiž Novák, Dalíkův kolega ze studií, získal funkci šéfa Úřadu vlády, kterou pak vykonával i za Jana Fischera. V této pozici například podepsal slavnou smlouvu na ozvučovací služby s firmou ProMoPro.   


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…