Kuras: Šaría a džihád musí být v Evropě zákonem zakázány, je to čistý nacismus

16.01.2015 19:44

O tom, jak terorismus napadá Evropu, jak se mu bránit a jestli je vhodné publikovat karikatury, hovořil v dnešním Interview publicista a spisovatel Benjamin Kuras, který žije od roku 1968 ve Velké Británii.

Kuras: Šaría a džihád musí být v Evropě zákonem zakázány, je to čistý nacismus
Foto: Redakce
Popisek: Benjamin Kuras

Evropa by se měla podle Kurase začít vyzbrojovat. „Měli bychom si přiznat, že jsme ve válce a ta ozbrojená obrana je nutná. To znamená posílit armádu a policii a pořádně je vycvičit ve zbrani. Nastolit absolutně stejná pravidla pro všechny evropské státy.“

Evropské státy mají podle jeho názoru sílu na to, aby se terorismu ubránily. „...ale měli bychom si uvědomit, že islamisté umí válčit. Nevím, jak to bude dělat Česko, protože máme podle informací, které jsem se dočetl, jen pět tisíc vojáků vycvičených k boji,“ řekl Kuras. Zároveň doplnil, že je naprosto pro to, aby se vrátila vojenská služba. „Ne na rok, ale třeba jako dříve v podobě Svazarmu, kdy by se záložáci vždycky na týden shromáždili, aby se naučili střílet a bránit se a bojovat.“ Sebeobrana je podle něj celkově velmi důležitá. „Já například navrhuji, aby novináři byli ozbrojení.”

Muslimové, pokud chtějí žít v naší společnosti, by podle Kurase měli dodržovat naše zákony a být loajálními občany. „Samozřejmě bych jim ponechal jejich zvyky a rituály, ale v běžném občanském životě by se neměli lišit od normálního občana. Muslimové se musí přizpůsobit nám, nikoliv my jim,” řekl Kuras

Princip radikalizace populace je podle Kurase přitom stále stejný: „…Když mladému člověku, který ještě nemá nastavenou žádnou kariéru slíbíte, že díky některým zákonům může ovládat ostatní, může se stát tím, kterému například závidí, tak je to stejné, jako když se chtělo po Němcích, aby vstupovali do nacistické strany, a s komunismem to bylo stejné.”

Zákony šaría jsou podle jeho slov čistý nacismus a šaría a džihád musí být v Evropě zakázány jako trestný čin.

Publicista se vyjádřil i k v současné době hojně používanému slovu islamofobie. Podle něj se tohoto slova musíme zbavit. „Islamobofie je iracionální strach z islámu, a ten strach už nemůžeme nazývat iracionálním. Islám je tady a jeho zákony jsou nebezpečné a tento problém je velmi akutní, nikoliv iracionální.”

Na otázku, zda-li je vhodné publikovat karikatury, spisovatel prohlásil: „Vulgární humor existuje v západní civilizaci od jejího počátku, pokud to někdo popírá, měl by si lépe přečíst historii západní civilizace. Pokud někdo popírá právo na vulgární humor, popírá i základy západní kultury.”

Máme nárok na vlastní humor, ale bohužel se musíme připravit na extrémní reakce. „A proto bychom se měli ozbrojit až po zuby a bránit se,“ řekl Kuras.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bra

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…