Kvůli suchu, které Česko trápí, je v Praze zákaz rozdělávání ohně

29.06.2019 18:44

V Praze se nesmějí kvůli suchu rozdělávat od neděle 30. června ohně. Opatření má zabránit vzniku požárů, před kterými dnes varovali meteorologové, a platí do odvolání. ČTK to sdělil mluvčí pražského magistrátu Vít Hofman. Zákaz se vztahuje vedle ohňů i na kouření, pořádání ohňostrojů nebo zapalování lampionů nebo pochodní a odhazování nedopalků nebo hořících předmětů v lesích, parcích, zahradách, polích a senících na území Prahy.

Kvůli suchu, které Česko trápí, je v Praze zákaz rozdělávání ohně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Oheň, ilustrační foto

Lidé současně nesmějí odebírat vodu z nádrží určených pro hašení. Kouřit na rizikových místech lze jen elektronické cigarety. A na železnici nesmějí parní lokomotivy, pokud nejsou zajištěna bezpečnostní opatření.
 
Sucho trápí zemi už nějakou dobu a podle aktuální předpovědi se bude prohlubovat. Několik dnů za sebou navíc panují v republice tropické teploty a mírné ochlazení meteorologové očekávají v příštím týdnu. Trvalý déšť nečekají.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…