Kyjev očekává noční útok ruské armády

24.02.2022 21:50

Ukrajinský velvyslanec v Česku Jevhen Perebyjnis v rozhovoru pro ČT24 varoval, že Rusko plánuje noční útok na Kyjev. Také ukrajinský ministr obrany se zmiňuje o nové vlně ruského útoku na Ukrajinu včetně náletů.

Kyjev očekává noční útok ruské armády
Foto: Repro Twitter
Popisek: Charkov - 24.2.2022

Ruské ozbrojené síly splnily úkoly stanovené na čtvrtek pro „speciální vojenskou operaci“ na Ukrajině, řekl podle agentury TASS večer mluvčí ruského ministerstva obrany generálmajor Igor Konašenkov.

Putin plánuje další útok. Podle ukrajinského ministra obrany zaútočí na Ukrajinu v další vlně, která bude včetně náletů. Nyní Ukrajina očekává další útok v Kyjevě. Podle ukrajinského velvyslance se očekává noční útok na Kyjev, uvedl to v rozhovoru pro ČT24. Také podle vysokého představitele západních zpravodajských služeb může Kyjev padnout do rukou ruských sil během několika hodin, protože ukrajinská protivzdušná obrana byla účinně zlikvidována. Ruské jednotky postupují k Ukrajině po obou stranách řeky Dněpr.

Nyní se Rusko snaží udržet letiště v blízkosti Kyjeva. Podle posledních informací se ho ale ukrajinské armádě podařilo vybojovat zpět. Ruská armáda ovládla bývalou jadernou elektrárnu Černobyl.

Ukrajinské ministerstvo zdravotnictví podle agentury Interfax-Ukrajina uvedlo, že v důsledku ruského útoku přišlo o život 57 Ukrajinců a 169 jich utrpělo zranění.

Rusko ve čtvrtek časně ráno zahájilo rozsáhlou vojenskou invazi na Ukrajinu a jeho postup vyvolal odpor a kritiku v řadě zemí, jež ohlašují protiruské sankce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Chyťte se za rypák, vytáhněte si ho z ... Vyoral kvůli Novotnému rozjel peklo

15:00 Chyťte se za rypák, vytáhněte si ho z ... Vyoral kvůli Novotnému rozjel peklo

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA Podle komentátora bychom se neměli cítit útoky primitivů, jako je P…