Landa je upřímný, děkuje za podporu protikorupčník Janeček

25.11.2012 20:20

Na předávání Českých slavíků hovořil zpěvák Daniel Landa o komunistech, ale také podnikateli Karlu Janečkovi. Podpořil tak jeho tzv. Pozitivní evoluci. Janeček mu za to děkuje.

Landa je upřímný, děkuje za podporu protikorupčník Janeček
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Podnikatel a zakladatel Nadačního fondu proti korupci Karel Janeček

„Poslední dobou jsem se setkal s mnoha zajímavými lidmi z různých oblastí včetně uměleckých kruhů. Jedním z nich byl Daniel Landa, se kterým jsem hovořil o své vizi cesty vedoucí k slušné a prosperující společnosti,“ vysvětluje Karel Janeček na facebookové stránce Pozitivní evoluce.

„Jeho včerejší prohlášení na Českém slavíku bylo sice velmi kontroverzní a podle některých názorů až společensky nevhodné, ale za sebe jsem přesvědčen, že Daniel Landa mluví otevřeně a upřímně sděluje to, co si myslí. Za jeho osobité vyjádření podpory mu děkuji,“ dodává podnikatel.

Landa ho v proslovu pasoval na „krále“ po bok jím obdivovaného sv. Václava. „Jako občan České republiky bych však místo symboliky bájného krále raději použil trumfové ESO, které by ozdravilo prohnilý systém správy věcí veřejných v naší krásné zemi. Tímto esem je spravedlivý semi-proporční volební zákon s minusovým hlasem, který dostane do parlamentu slušné lidi a jednou provždy zboří zeď mezi občany a politikou,“ míní Janeček.

Podle něj možnost minusového hlasu je nezbytným krokem k otevřené a spravedlivé demokracii.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…