Langšádlová: Vondráček nás znevěrohodnil před spojenci

23.10.2018 13:41

Poslanci se dnes sejdou v Poslanecké sněmovně na své další schůzi. Své k ní řekli zákonodárci z TOP 09 i KDU-ČSL.

Langšádlová: Vondráček nás znevěrohodnil před spojenci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová

„Nás všechny včera večer zarmoutila zpráva o smrti vojáka z Afghánistánu. Chceme vyjádřit upřímnou soustrast. Připojíme se samozřejmě k minutě ticha na začátku schůze Poslanecké sněmovny,“ zahájila tiskovou konferenci Markéta Pekarová Adamová (TOP 09).

Poslankyně Helena Langšádlová (TOP 09) se pak vyjádřila k cestě předsedy Poslanecké sněmovny Radka Vondráčka (ANO). „Klub TOP 09 podpoří bod, který se bude týkat cesty předsedy Poslanecké sněmovny do Ruské federace. Dovolte, abych vyjádřila zásadní nesouhlas s tím, že předseda Poslanecké sněmovny se sešel s osobami ze sankčního seznamu a na své cestě zpochybňoval sankce. Tyto kroky nás činí před našimi spojenci naprosto nevěrohodnými a tyto kroky poškozují zájmy České republiky. Chtěli bychom, aby předseda Poslanecké sněmovny uvedl, s kým jednal a zda otevřel tak citlivé otázky, jako je kauza Skripal či otázka roku 1968, který je pro náš národ nesmírně citlivý a kde dneska v putinovském Rusku dochází k postojům, že tento krok je naprosto legitimizován. Budeme rádi, když nám pan Vondráček na toto téma odpoví,“ poznamenala Langšádlová.

Následně dodala, že TOP 09 bude požadovat usnesení, že Poslanecká sněmovna bude chtít, aby se představitelé Sněmovny nescházeli s těmi, kdo jsou na sankčních seznamech. „Jak také diskutovat otázku, že by cesty předsedy Poslanecké sněmovny měly být koordinovány s příslušným výborem,“ sdělila také Langšádlová.

Předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek se pak vyjádřil k návrhu státního rozpočtu. Následovala tisková konference KDU-ČSL, na níž mimo jiné vystoupil předseda strany Pavel Bělobrádek. A i on se jako první vyjádřil ke státnímu rozpočtu. „Považujeme tento návrh za nedostatečný,“ podotkl Bělobrádek.

Soustrast rodině zesnulého vojáka v Afghánistánu pak vyjádřil poslanec Jan Bartošek (KDU-ČSL). Vojákům na místě pak vyjádřil podporu. „Myslím si, že je důležité, abychom v misích zůstali. Když se ustupuje zlu, zlo to bere jako slabost,“ poznamenal Bartošek. 

„Podpoříme zařazení bodu: Cesta pana předsedy Vondráčka do Ruska. Když se ta cesta plánovala, otevřel jsem téma na organizačním výboru a ptal jsem se ho na témata, jaká témata tam chce řešit. Jsem přesvědčen, že je důležité s Ruskem řešit otázku národní bezpečnosti. Zůstává otázkou, zda na tuto cestu měl skutečně jet předseda Poslanecké sněmovny. Počkáme, jaké usnesení TOPka předloží,“ sdělil k další palčivé otázce Bartošek.

Ing. Jan Bartošek

  • KDU-ČSL
  • Místopředseda KDU-ČSL
  • místopředseda PS PČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…