Lank z Úsvitu o Chovancově úřadu: Tak abych nebyl moc zlý...

06.01.2017 22:58

Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) se rozhodl přímo před kamerami ČT hájit své nové Centrum proti terorismu a hybridním hrozbám. V pátečních Událostech, komentářích proti němu zasedli Bohuslav Chalupa (ANO) a Martin Lank z Úsvitu.

Lank z Úsvitu o Chovancově úřadu: Tak abych nebyl moc zlý...
Foto: Archiv ML
Popisek: Martin Lank

Chovanec hned v úvodu připomněl, že Centrum proti terorismu a hybridním hrozbám funguje 5 dní. Předtím ještě proběhl prosincový testovací provoz. „První zpráva byla na proruském webu, která tvrdila, že prezidentská kampaň byl placená z ruských zdrojů. My jsme uvedli, že tato informace není pravdivá a uvedli jsme proč,“ prohlásil člen vlády. 

Znovu a znovu vysvětloval, že vláda nehodlá vypnout internet. „Kolem toho se rozpoutala neskutečná debata. My nechceme vypínat internet, my nechceme nic cenzurovat. A kdo si myslí, že budeme rozporovat desítky a desítky zpráv denně, tak to je absolutně mimo naše možnosti,“ shrnul Chovanec.

Lank se v kritice držel zpět. „Co se onoho centra týče, tak abych nebyl zlý – pokud bude fungovat tak, jak bylo deklarováno, tak ničemu neuškodí, ale moc nepomůže. Ale jak jsem poslouchal pana ministra, tak si říkám, že by tuhle práci zvládl tiskový odbor ministerstva. A obávám se jedné věci. Oni si budou moct ověřit jen ty věci z domácího prostředí. Úplně nerozumím tomu, jak si budou ověřovat, zda jde o hoax u zpráv ze zahraničí.“ 

Chalupa byl v hodnocení Chovancova úřadu podstatně ostřejší. „Podle mě je to nesmysl a nikomu to nepomůže. Pokud by někdo chtěl vysvětlovat, co je pravda a co je nepravda, tak by musel mít tisíce odborníků. ... Bojím se jedné věcí, až kdokoli prohraje ve volbách, tak svůj neúspěch bude svádět na útoky hackerů a tak podobně,“ varoval poslanec hnutí ANO.

Ing. Bohuslav Chalupa

  • BPP
  • velmi nespokojený občan
  • kontrolní výbor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…