Láska a tolerance jsou silnější než terorismus? To by oběti potěšilo. Asi stejná rada jako lehnout si patami k atomovému výbuchu! Drsná dohra posledního masakru

19.08.2017 14:59

Druhou nejstrašnější věcí po barcelonském atentátu a všech těch mrtvých i zraněných byly reakce. To zkonstatoval ve své analýze pro MF Dnes Milan Vodička nad ohlasy, které zaznamenal v médicíh. Podle něj ukázaly, že Evropa je v pasti.

Láska a tolerance jsou silnější než terorismus? To by oběti potěšilo. Asi stejná rada jako lehnout si patami k atomovému výbuchu! Drsná dohra posledního masakru
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zapalování svíček za oběti teroristických útoků v Paříži

„Jsme ve válečné zóně a nevíme, jak z toho ven. Maskují to fráze,“ domnívá se Vodička. „Už se zase mluví o ‚útoku na náš způsob života‘ a ‚naše svobody‘,“ poznamenal a zalistoval světovými médii.

Ve franouzském listu Sud Ouest se podle svých slov dočetl o stmelení Evropanů v jejich odporu, španělský El País pak dle jeho slov popsal, jak teroristický útok poznamenal Barcelonu, neboť žádné jiné město nepředstavuje tak otevřeného a demokratického ducha. „Prázdné řeči: odborníci hned řekli, že Barcelona to schytala, protože je tam nejvíc muslimů ve Španělsku a Katalánci zaměstnaní nezávislostí je nechali bez kontroly,“ poznamenal Vodička.

Rýpl si pak i do pařížské starostky Anne Hidalgové, která uvedla, že Barcelona je město sdílení, lásky a tolerance. Tyto hodnoty jsou podle ní silnější než ohavný a zbabělý terorismus. „Oběti by to jistě potěšilo. Navíc je to asi stejně cenné jako rada, že k atomovému výbuchu si leháme patami,“ dodal Vodička.

„Ohlasy jsou falešné. Tweetujeme, že si nenecháme vzít náš způsob života, ale to už se přece dávno stalo,“ poznamenal s poukázáním na zátarasy na pěších zónách, zákazy vstupu do letadel s vodou či na bezpečnostní rámy. 

„Ohlasy jsou dokonce škodlivé, protože zastírají pravý stav věcí. Jsou pohodlná objížďka kolem problému, který politici neumějí řešit. Skutečnost je taková, že když se podíváte, kde je za poslední roky nejvíc teroristických útoků, provedených i překažených, a kde je rozbito nejvíc džihádistických buněk, vyjde vám z toho mapa zemí s největší muslimskou komunitou,“ dodal Vodička. 

Závěrem pak zkonstatoval, že počty jsou nemilosrdné. „Čím víc je muslimů, tím hůř se začleňují a tím víc se mohou radikalizovat. Čím víc jich je, tím mají lepší zázemí. A přicházejí další a další,“ zakončil Vodička s tím, že pro politiky je pohodlnější se tvářit, jako by terorismus byl nějaké neuchopitelné kosmické vlnění. Podle Vodičky jsme ve válečné zóně, jen nevíme, jak z toho ven.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…