Laudát už nebude šéfovat poslancům TOP 09. Střídá ho Kučera

04.04.2017 18:03

Novým předsedou poslaneckého klubu TOP 09 a Starostů se dnes stal Michal Kučera (TOP 09). Strana o tom informovala v tiskové zprávě. Místo mu uvolnil František Laudát (TOP 09), který se rozhodl, že v letošních podzimních volbách nebude usilovat o další funkční období v Poslanecké sněmovně. Kučeru dnes podpořilo všech 22 přítomných členů klubu.

Laudát už nebude šéfovat poslancům TOP 09. Střídá ho Kučera
Foto: TOP 09
Popisek: Michal Kučera

„Považuji za vhodné, aby po zbytek volebního období, ve kterém bude kladen stále větší akcent na nadcházející volby, funkci předsedy klubu zastával ten, kdo v nich bude kandidovat,“ uvedl Laudát v tiskové zprávě.

Kučera je ve sněmovně členem hospodářského výboru a výboru pro životní prostředí. Vykonává také funkci radního v Lounech. „Těší mě, že náš poslanecký klub tvoří parta lidí, která vždy mluvila jednotně, uměla si prosadit svoje názory a přistupovala aktivně k práci ve sněmovně. Chtěl bych takto klub dovést k úspěšným volbám,“ řekl Kučera.

Klubu TOP 09 a Starostů ve sněmovně dosud předsedali šéfové obou stran Petr Gazdík (STAN) a Miroslav Kalousek (TOP 09). Laudát se podle webových stránek Poslanecké sněmovny funkce ujal 8. prosince 2015. Klub má 25 členů.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…