Lavrov žije. A už pracuje, ukázala jeho mluvčí

14.11.2022 12:04

Ruský ministr zahraničí přicestoval v neděli na indonéský ostrov Bali, kde měl místo ruského prezidenta Vladimir Putina vést ruskou delegaci. Jenže teď místo diplomatických rozhovorů leží v nemocnici.

Lavrov žije. A už pracuje, ukázala jeho mluvčí
Foto: Screen Telegram M. Zacaharovové
Popisek: Sergej Lavrov na Bali

Ruská státní agentura TASS upozornila, že ministr zahraničí Ruské federace Sergej Lavrov dorazil na Bali, aby tu v čele delegace své země jednal na summitu G20.

„Ruský nejvyšší diplomat přicestoval do Indonésie z Kambodže, kde se zúčastnil summitu východní Asie. Summit G20 se bude konat na Bali ve dnech 15. až 16. listopadu. Ruský prezident Vladimir Putin se setkání nezúčastní. Lavrov povede ruskou delegaci,“ uvedla agentura TASS.

Ale podle agentury AP teď Lavrov místo vedení diplomatických jednání leží v nemocnici. Agentura tuto informaci uvedla s odvoláním na indonéské úředníky.

„Tři indonéští vládní a zdravotničtí představitelé sdělili agentuře Associated Press, že ruský diplomat je na ostrově v letovisku ošetřován. Všichni odmítli být jmenováni, protože nebyli oprávněni o této záležitosti veřejně hovořit. Dva z nich uvedli, že Lavrov se léčí se srdeční vadou. Úředníci uvedli, že byl převezen do nemocnice Sanglah v hlavním městě provincie Denpasar. Nemocnice se k tomu prozatím nevyjádřila,“ uvedla americká tisková agentura.

Mluvčí Ministerstva zahraničí Ruské federace Maria Zacharovová však na sociální síti Telegram uveřejnila video, na kterém je k vidění Lavrov, jak sedí u stolečku jen v krátkém tričku a v kraťasech a je pohrožen do čtení dokumentů.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…