Le Penová: Francii povede žena, ať už volby dopadnou jakkoliv

06.05.2017 18:57

Předvolební debatu prezidentských kandidátů ve Francii sledovaly miliony lidí, stejně tak média. Nesla se v ostrém duchu a kandidátka Národní fronty Marine Le Penová v ní obvinila protikandidáta politického středu Emmanuela Macrona z „evropského extremismu“ a z toho, že příliš dá na to, co si myslí německá kancléřka Angela Merkelová.

Le Penová: Francii povede žena, ať už volby dopadnou jakkoliv
Foto: Repro foto youtube.com
Popisek: Marine Le Penová

„Francii povede žena. Budu to buďto já, anebo paní Merkelová,“ sdělila prezidentská kandidátka Národní fronty Marine Le Penová svému centristickému soupeři Emmanuelu Macronovi v první předvolební debatě. Slov Le Penové si povšiml britský bulvární web Express.com, který je medializoval. Le Penová tak podle webu jasně potvrdila svou dlouhodobou roli kritičky Evropské unie a ještě k tomu stihla Macrona obvinit z údajného „evropského extremismu“.

V případě, že Macron vyhraje, bude podle Le Penové budoucnost Francie ve značné míře určovat německá kancléřka Angela Merkelová. Kandidátka Národní fronty tak naráží na dominantní úlohu, kterou v Evropské unii po hlasování o brexitu hraje Německo. Podle Svena Giegolda, zástupce Zelených v Evropském parlamentu, kterého Express cituje, stojí právě posílení pozice Německa za aktuálním úspěchem a popularitou Le Penové. Ač Giegold sám, jak deklaroval, podporuje ve francouzských prezidentských volbách Macrona, přiznává, že vzestup Německa ovlivňuje i to, jak Evropskou unii jako celek vnímají i další členské státy.  

Druhé kolo prezidentských voleb čeká Francii již zítra. Podle předběžných průzkumů by měl zvítězit proevropský kandidát Emmanuel Macron. Klíčovým faktorem je ale volební účast. Jak naznačily některé volební průzkumy z konce týdne, nemálo Francouzů mělo deklarovat, že k volbám vůbec nedorazí, anebo odevzdají prázdný lístek. Na výsledku voleb by se mohl podepsat i únik soukromé korespondence Emmanuela Macrona, ze kterého kandidát politického středu obvinil hackery.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jok

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…