Legrace skončila, varuje Martin Fendrych. Co nám tu předvedou Babiš s Okamurou prý bude ještě horší než Slovensko za Mečiara

26.11.2017 9:12

Velmi kriticky se obul do obsazení místopředsednického postu Poslanecké sněmovny komentátor Martin Fendrych. „Česká demokracie si nafackovala,“ podotkl k lídrovi SPD Tomio Okamurovi na serveru Aktuálně.cz.

Legrace skončila, varuje Martin Fendrych. Co nám tu předvedou Babiš s Okamurou prý bude ještě horší než Slovensko za Mečiara
Foto: Repro ČT
Popisek: Tomio Okamura informuje o výsledcích druhého jednání s hnutím ANO

Okamuru Fendrych nazývá extremistou, jehož návrh na zákaz islámu jde proti článku 16 Listiny základních práv a svobod. „Občanský demokrat neprošel. Musí čekat, zda se babišovci, okamurovci a filipovci smilují. Tak vypadá nové Česko,“ podotkl pak k nezvolení předsedy ODS Petra Fialy.

„Hladké zvolení Tomia Okamury na čelný post Sněmovny je varující, ukazuje, kam se velmi rychle vezeme, nejen do jaké neúrovně, ale už rovnou k rasismu, xenofobii, islamofobii, eurofobii, natofobii atd. Smutné,“ poznamenal dále Fendrych. 

Zamyslel se i nad tím, co znamená nezvolení šéfa ODS Petra Fialy. „Možná celé to divadlo je jen finta Andreje Babiše, jak donutit ODS k vládní spolupráci. Nebo taky není, nevíme, opravdu se tu může rýsovat extremisticko-anoistická aliance, jakési ‚nám je všecko jedno, hlavně že budeme vládnout‘,“ zmínil Fendrych. 

Původní text ZDE.

A připomíná dále kauzy kolem Okamury, ať už jde o finanční story Úsvitu, nebo o kauzy a výroky jeho spolustraníků z SPD. Všímá si například toho, jak Okamura podotkl, že nepodpoří další rozšiřování zahraničních misí české armády, nebo jak reaguje na založení euroarmády. 

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

„Útok za útokem, příspěvky napadají naše aktivity v Evropské unii, takového reprezentanta Česka si Babiš představuje? Zabrousil někdy na jeho Facebook?“ zeptal se dále komentátor. 

„Jak bude Česko v zahraničí vypadat, až do Prahy přijedou hvězdy evropského nacionalismu na sjezd eurofrakce Evropa národů a svobody (ENF), až se tu bude předvádět Marine Le Penová, Geert Wilders a s nimi místopředseda české sněmovny Tomio Okamura? Sešup Česka na periferii unie,“ zmínil závěrem Fendrych se slovy, že legrace skončila, neboť ANO s komunisty umožnily získat Okamurovi klíčovou státní funkci. 

„Zdá se, že babišookamurismus překoná slovenský mečiarismus,“ zakončil.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

20:15 Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

„Dnes čelíme dvěma velkým existenčním hrozbám; woke kultuře a imigraci,“ řekl na konzervativní konfe…