Lékařka: Smlouva s Pfizerem? Začerněná. Kdo chtěl celou, musel podstoupit toto

20.01.2022 14:21 | Ze sítí

Senátorka a lékařka Alena Dernerová, která spolu s dalšími senátory podala stížnost na vyhlášku o povinném očkování, o ní hovořila v pořadu O čem se mlčí. Vakcína podle ní nesplňuje to, co má vakcína zajistit. Se zrušením vyhlášky se prý čeká, aby se vyočkovalo více vakcín, za které dle Adama Vojtěcha platí Česko 900 milionů každý měsíc. A kdo vlastně smlouvu s Pfizerem viděl? Jen ti, co seděli ve zdravotnickém výboru. Ale ne moc dlouho.

Lékařka: Smlouva s Pfizerem? Začerněná. Kdo chtěl celou, musel podstoupit toto
Foto: Repro Youtube
Popisek: Senátorka Alena Dernerová

Anketa

Znali jste někoho, kdo umřel na covid-19?

47%
53%
hlasovalo: 26930 lidí
Senátorka Dernerová spolu s dalšími senátory žaluje vyhlášku vydanou ministrem Vojtěchem u Ústavního soudu. Poznamenala, že i další ze senátorů, kteří s touto vyhláškou bojují, jsou trochu z jiného těsta než poslanci. „Senátoři jsou osobnosti, které jsou voleny přímo. Oni mají reprezentovat své voliče napřímo a mají větší možnost než poslanci,“ řekla s tím, že v Senátu v podstatě neexistuje vázané hlasování, tedy že by senátor musel hlasovat podle toho, ke kterému klubu patří.

Ústavní stížnost prý vznikla tak, že si se svým dlouholetým známým Ondřejem Dostálem říkali, že pokud vláda Andreje Babiše nějakým způsobem bude razit povinné očkování, tak budou muset zakročit. A to se stalo, takže řešili, zda seženou podpisy. „Ta doba je velmi vypjatá, řada kolegů se bála. Já jsem nakonec sehnala ty podpisy, těch 14,“ uvedla.

Vyhláška má dle Dernerové řadu vad, například v ní prý nejsou skoro žádné kontraindikace očkování. „Ta vakcína nesplňuje skutečné podmínky té vakcíny, protože vakcína má chránit po určitou dobu, tato vakcína chrání tři nebo čtyři měsíce, pak vyvane. Tato vakcína je taková, že pokud jste vakcinovaný, tak můžete nakazit dalšího člověka,“ uvedla.

Napsali také premiéru Fialovi a ministrovi zdravotnictví Válkovi, protože měli za to, že zrušit vyhlášku tímto způsobem bude rychlejší než čekat na Ústavní soud. Připomenula, že ještě před tím, než byl ministr zdravotnictví, tak Válek sliboval takovou vyhlášku zrušit. „Pak řekl, že ji zruší někdy v polovině února. Což je strašně pozdě,“ dodala.

Proč se se zrušením otálí? Dernerová si myslí, že to bylo proto, aby se vyočkovalo co nevíce vakcín. „Protože ty vakcíny jsou nakoupené a exministr Vojtěch vlastně na svém posledním vystoupení řekl, že každý měsíc platí Česká republika 900 milionů korun za tyto vakcíny,“ upozornila a doplnila, že se zajímali i o to, jaká smlouva byla s firmou Pfizer podepsána. A dostali k dispozici začerněnou smlouvu. Komunikovali tedy s europoslanci, i ti měli k dispozici pouze začerněnou smlouvu.

Europoslancům ze zdravotnického výboru prý lidé z Pfizeru nějaké materiály poskytli. „Ale bylo to na velmi krátkou dobu, nesměli u sebe mít mobil, tužku, nic. Takže se z toho nedalo nic zapamatovat,“ dodala senátorka s tím, že takové zatajování informací jí vadí. „Je to určitě byznys, nikdy vakcíny nevydělávaly tolik, jako vydělávají teď,“ řekla s tím, že vakcíny bývaly popelkou zdravotnických produktů.

Ale podle ní se blýská na lepší časy, když i šéf Pfizeru prohlašuje, že omikron asi bude skutečnou tečkou za pandemií, takže doufá, že i čeští politici budou při vědomí a rozhodnou správně, zruší covidovou část vyhlášky a následně i další opatření, která jsou dle Dernerové při omikronu nesmyslná.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: kas

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…