Lessy může uspět u soudu. U policie pak bude zmatek

30.08.2012 18:52

U policie by mohlo nastat dvojvládí prezidentů, pokud by Petr Lessy uspěl u soudu s žalobou proti svému propuštění. Lessy své šance vidí dobře. Odborníci a politici jsou ale v odhadech zdrženliví. Píše server iDnes.cz.

Lessy může uspět u soudu. U policie pak bude zmatek
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Policejní prezident Petr Lessy

U české policie by mohl nastat zmatek, pokud by zde vládli dva policejní prezidenti. „Kdyby došlo ke zrušení rozhodnutí o propuštění, tak tato situace nastane. Obnoví se právní stav, jako by to propuštění nenastalo,“ řekl serveru iDnes.cz spoluautor služebního zákona a místopředseda Nezávislého odborového svazu Policie ČR Petr Tomek.

Lessymu by mohli najít místo odpovídající jeho platu a hodnosti

Zákon ale s takovou situací nepočítá. V praxi by to teda záleželo na domluvě obou prezidentů. Patová situace nastane, pokud ani jeden neustoupí. Server připomíná, že podobná situace už nastala u dopravní policie. V jejím případě se vrátil ředitel Zdeněk Bambas, který uspěl u soudu.

„Je to těžko představitelná situace. Moje představa je spíš taková, že by pan Lessy už prezidentem nebyl, ale museli by mu najít zařazení odpovídající jeho platu a hodnosti,“ řekl pro iDnes.cz bývalý ministr vnitra a poslanec ČSSD František Bublan.

Lessyho bude u soudu hájit advokát Václav Láska spolu s Tomášem Sokolem. Budou se snažit odvolaného šéfa policie očistit a umožnit mu návrat. Láska předpokládá, že poté Martin Červíček sám od sebe rezignuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Pokus o ovlivnění prezidentských voleb v USA.“ Je to tu zase. A už se to řeší

11:50 „Pokus o ovlivnění prezidentských voleb v USA.“ Je to tu zase. A už se to řeší

Na Jacka Smithe, zvláštního poradce odpovědného za dohled nad trestními vyšetřováními bývalého prezi…