Lessy ustoupil. Policistů nepřibude

11.06.2012 10:11

Policejní prezident Petr Lessy požadoval na příští rok původně 40 tisíc policistů. Tento návrh mu ale vláda minulý týden zamítla. Lessyho nový návrh prý bude reflektovat ekonomické možnosti resortu.

Lessy ustoupil. Policistů nepřibude
Foto: rep
Popisek: Ministr Jan Kubice a policejní prezident Petr Lessy

Lessy přitom ještě začátkem května prohlašoval, že policie by v nižším počtu nemohla kvalitně fungovat. Zpravodajský server novinky.cz, který tuto informaci přinesl, také upozorňuje na fakt, že ihned po vzájemné kompromisní dohodě ministr vnitra Jan Kubice zastavil řízení, které proti Lessymu vedl kvůli nedodrženým limitům na odměny pro podřízené. Ministerstvo i Lessy však jakoukoli spojitost popírají. Mluvčí ministerstva pouze potvrdil dohodu mezi Kubicem a Lessym. „Domluvili se, že policejní prezident do konce července předloží systemizaci, která bude lépe reflektovat aktuální ekonomickou situaci resortu,“ řekl Novák.

Lessy slevil

Lessyho nový návrh by měl přihlédnout k analýze ministerstva vnitra, která bude početní stavy policistů odvozovat od situace v dalších evropských zemích. Lessy potvrdil, že ke snížení počtu policistů na příští rok pravděpodobně dojde, je to podle něj jedna z variant. "Mluvíme o úrovni zhruba 39 tisíc policistů," řekl policejní prezident. Konečný počet by měl vycházet i z počtu policistů zařazených v rámci policejního školství.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…