Letos v Česku požádalo o azyl 1245 lidí

18.11.2015 11:18

O azyl v Česku za letošních deset měsíců požádalo 1245 cizinců, tedy o 310 více než loni. V říjnu se počet žádostí o mezinárodní ochranu meziročně zvýšil jen mírně, a to o devět na 130 lidí, přičemž nejčastěji byla od občanů Ukrajiny a Sýrie. Ukrajinci vedou v počtu žádostí i z hlediska celého roku, následují žadatelé z Kuby, Sýrie a Vietnamu. Vyplývá to z aktuálních statistik odboru azylové a migrační politiky Ministerstva vnitra, které dnes byly zveřejněny na webu.

Letos v Česku požádalo o azyl 1245 lidí
Foto: repro foto Youtube
Popisek: Uprchlíci, ilustrační foto

Ukrajinci tvoří dlouhodobě největší část žadatelů o azyl. Od ledna do konce října podali 573 žádostí, z toho 46 v desátém měsíci. Druhou nejpočetnější skupinou byli v říjnu Syřané, o kterých se mluví v souvislosti se současnou migrační vlnou. O azyl v Česku požádalo v říjnu 38 z nich a pět jich azyl dostalo.

Podle statistiky Ministerstva vnitra úřady udělily v říjnu azyl celkem šesti cizincům a za celý rok 52 žadatelům. Dalším 344 lidem udělily doplňkovou ochranu a v 722 případech azyl neudělily nebo řízení zastavily. Dalších 618 žádostí čekalo na konci října na Ministerstvu vnitra na vyřízení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vam, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…