Levice tleská Zemanovi: Byl to projev velkého státníka. ODS nesouhlasí

07.08.2013 13:05

V Poslanecké sněmovně ve středu vystoupil prezident Miloš Zeman. Ve svém projevu vysvětlil, proč se rozhodl jmenovat premiérem Jiřího Rusnoka a proč by vládu měli poslanci podpořit. Zemanův projev ocenila především levice, píší Novinky.cz.

Levice tleská Zemanovi: Byl to projev velkého státníka. ODS nesouhlasí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman při svém projevu před sněmovnou

Místopředseda ČSSD Michal Hašek k jeho vystoupení před poslanci řekl: „Byl to projev státníka, realisticky popsal roli Miroslava Kalouska, připomněl výroky pana prezidenta Havla z doby řešení ústavní krize v roce 1998 při jednání o důvěře úřednické vlády Josefa Tošovského.“

Pospíšil postrádal noblesu

Další z místopředsedů Jeroným Tejc rovněž projev označil za státnický. „Považuji vystoupení pana prezidenta za státnické, za vystoupení, které dobře odráží nejen názor občanů, ale i situaci, kterou právě řešíme v Poslanecké sněmovně,“ sdělil Novinkám.cz.

To místopředseda ODS Jiří Pospíšil je o poznání kritičtější. „Prezident by se měl chovat více noblesně, jako nejvyšší ústavní činitel má jinou pozici než například poslanci. Nelíbily se mi ani osobní útoky na Miroslava Kalouska, Karolínu Peake nebo Petra Nečase,“ řekl Právu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…