Lidé nás přestávají brát vážně, rozčílil se v rádiu Černoch

19.02.2015 18:35

Poslanec Marek Černoch ve čtvrteční Kauze dne na Rádiu Impuls popisoval situaci v Úsvitu přímé demokracie. Prý nikdy nezpochybňoval předsednickou roli Tomio Okamury a nešlo mu ani o to, aby Úsvit rozložil. Jen by byl rád, aby lidé začali zase Úsvit brát vážně. Rozhodně mu prý nešlo o peníze z hnutí.

Lidé nás přestávají brát vážně, rozčílil se v rádiu Černoch
Foto: red
Popisek: Ředitel privátní letecké společnosti a kandidát za Úsvit přímé demokracie Marek Černoch

"Já jsem se rozhodně nerozhodl z Úsvitu odejít, jen jsem předložil nějakou vizi, kterou předkládal i Tomio Okamura na ideové konferenci, ale poslanecký klub pracuje dál," zdůraznil poslanec v úvodu s tím, že o dalším směřování strany rozhodne debata členů příští týden.

Úsvit není projekt na jedno použití, míní Černoch

Dosud se prý Úsvitu až tak nedařilo, v senátních volbách Úsvit nezískal žádný post, v komunálních volbách jen šest desítek. "Málo řešíme přímou demokracii, kterou máme notabene v názvu, takže chci vrátit hnutí na původní linku, nic víc, nic míň," podotkl Černoch. Lidé podle jeho názoru přestávají brát Úsvit vážně, a to i kvůli výrokům o venčení prasat u mešit. Přitom téma imigrace je téma zcela zásadní.

Stejně tak je třeba začít budovat členskou základnu. Současně ale uznává, že strana potřebuje silného lídra a v této roli prý Černoch Tomio Okamuru nezpochybňuje. Okamura prý jen odmítal řešit situaci ve straně, což by se mělo změnit.

Neusiloval ani o peníze plynoucí do hnutí, jak naznačoval Okamura. Podle Černocha v tomto předseda lhal, což hosta mrzí. Stejně tak by mu bylo líto, kdyby měl být Úsvit brán jako projekt na jedno použití. Pokud budou poslanci pracovat tak, jak mají, hnutí má podle jeho názoru šanci na obnovu. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…