Lidé nastydnou ve frontě před úřadem, nebo si budou předávat viry u přepážky. Pražský starosta Ptáček tomu učinil přítrž

26.11.2020 18:44

Radnice Prahy 3 se rozhodla na pokračující nouzový stav reagovat rozšířením úředních hodin. Aby bylo možné poskytnout občanům služby za bezpečných a důstojných podmínek, schválilo mimořádné zasedání rady městské části rozšíření úředních hodin s uplatněním výjimky z vládního nařízení.

Lidé nastydnou ve frontě před úřadem, nebo si budou předávat viry u přepážky. Pražský starosta Ptáček tomu učinil přítrž
Foto: Repro FCB
Popisek: Starosta Prahy 3 Jiří Ptáček (TOP 09) rozlévá občanům rybí polévku

Doposud byly úřední hodiny omezeny na dva dny v týdnu a pět hodin v daném dni. Nově bude možné úřad navštívit v pondělí a ve středu mezi 8–12 a poté 13–17 hodin.

Ukázalo se totiž, že za kratších úředních hodin pracovníci na přepážkách vůbec nejsou schopni obsloužit všechny zájemce z řad občanů. Tvořily se tak fronty, které v konečném důsledku byly proti účelu vládních epidemiologických nařízení.

Vládní nařízení o nouzovém stavu z 20. listopadu hovoří o dvou dnech provozu a pěti hodinách v každém z nich. Připouští ale prodloužení, pokud se ukáže, že omezený režim ohrožuje činnost orgánu a nepřiměřeně omezuje práva občanů.

Po vyhodnocení situace se Rada městské části Praha 3 rozhodla, že této výjimky využije.

„Tenhle absurdní nápad kumulovat agendu do omezeného času vede jen k tomu, že pokud lidé nenastydnou ve frontě před úřadem, budou si předávat viry namačkaní u přepážek,“ uvedl starosta městské části Jiří Ptáček z TOP 09. Dodává přitom, že Praha 3 až doposud vládní opatření v plném rozsahu respektovala.

„Po krátké poradě s tajemníkem jsme dnes svolali mimořádné jednání RMČ a schválili jsme, že od pondělí výrazně rozšiřujeme úřední hodiny. Činíme tak s odvoláním na zmíněné vládní nařízení, které takovou možnost připouští v případě, že omezený režim ‚ohrožuje činnost orgánu a nepřiměřeně omezuje práva klientů/veřejnosti‘,“ doplnil starosta.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…