Lidé nebudou ve volbách vybírat baviče, věří Fischer

07.01.2013 14:01

Prezidentský kandidát Jan Fischer stál v čele úřednické vlády. Podle průzkumů patří spolu s Milošem Zemanem k hlavním favoritům přímé volby. Čtenáři serveru iDnes.cz se ho ptali, jak by chtěl vést Českou republiku.

Lidé nebudou ve volbách vybírat baviče, věří Fischer
Foto: Radmila Zemanová-Kopecká
Popisek: V divadle Rock opera Praha se předtáčel duel prezidentských kandidátů Jana Fischera a Miloše Zemana

Jeden ze čtenářů se zeptal, zda by dokázal být tvrdý politik a prosazovat smysluplné věci. Na to měl Fischer jasnou odpověď: „Ano, vůbec o tom nepochybujte.“

Jdu do voleb naplno a s optimismem

Vyzval proto všechny občany, aby přišli a zvolili si budoucnost země. „Jdu do voleb naplno, bez zadních vrátek, s konkrétními návrhy a s optimismem,“ slíbil.

Prezidentská kampaň prý byla pro Fischera velkým přínosem. Znovu se přesvědčil o tom, že „všichni veřejní činitelé, počínaje prezidentem, se musí věnovat ne vlastním rozbrojům, ale tomu, za co jsou placeni: službě občanům!“

Lidé nebudou vybírat baviče, ale člověka, který ví, co má se zemí udělat

Jeden dotaz poukázal na to, že Fischer při debatách nepůsobí přirozeně a snaží si na něco hrát. Zmínil zejména poslední debatu na Prima Family, kde byl v duelu se Zemanem. Fischer to ale odmítl. Prozradil, že se na debaty připravuje obsahově.

„Protože věřím, že lidé v prezidentské volbě nebudou vybírat baviče, ale člověka, který ví, co s naší zemí udělat,“ dodal.

Na jeden dotaz odpověděl, že se svojí gestikulací nic neudělá. „Moje manželka říká, že bez rukou bych se nedomluvil,“ doplnil.

KSČM se nepodařilo očistit od minulosti

Čtenáři se také do Fischera opřeli kvůli jeho minulosti v KSČ. Prezidentský kandidát to přešel s tím, že šel do volby, aniž by něco tajil. Jiný dotaz se ho ptal, zda si myslí, že se KSČM už očistila od minulosti v roce 1989. „Nebudu dávat rady představitelům ani členům KSČM. Mnoha projevy dokládají, že se jim to zatím nepodařilo,“ namítl Fischer.

Dotazy na serveru iDnes.cz ovšem byly i úsměvné. Lidé zjišťovali, zda má Fischer rád halušky nebo zda byl premiérem ve vládě Mirka Topolánka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rusové jedou dál. Rychleji, rychleji. Přiznáno a zdůvodněno

8:04 Rusové jedou dál. Rychleji, rychleji. Přiznáno a zdůvodněno

Rusové na Ukrajině dál postupují. Prý je to i kvůli tomu, že nejvyšší vojenský velitel ukrajinské ar…