Lidé podepisují ostrou petici proti lidovci Danielu Hermanovi

08.01.2014 7:03

Skupina, která se na internetu zaštiťuje jménem „Nechceme Hermana ministrem kultury", zahájila sběr podpisů pod petici, která má zabránit tomu, aby byl lidovecký poslanec a bývalý ředitel Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR) Daniel Herman jmenován ministrem kultury.

Lidé podepisují ostrou petici proti lidovci Danielu Hermanovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Daniel Herman

Anketa

Která partaj od voleb nejvíce zklamala své voliče?

83%
3%
1%
2%
4%
4%
hlasovalo: 9207 lidí

„Už je to tady, prosím, šiřme, propagujme a udělejme s tím něco, není čas stanovovat petiční výbor! Když tak ho doplníme. Prosím podepisujme a nebojme se," vyzývají organizátoři petiční akce na svých facebookových stránkách.

Petice je vyvěšena na serveru Petice24.com a do středečního rána k ní připojilo svůj podpis 329 sympatizantů.

Důvodů pro odmítnutí Hermana je podle petentů hned několik

„My, níže podepsaní občané nechceme, aby se stal Daniel Herman ministrem kultury České republiky! Vyzýváme proto prezidenta republiky, aby kandidáta na tento post, Mgr. Hermana, nejmenoval do funkce," stojí v úvodu petice.

Petici proti jmenování Hermana ministrem kultury najdete ZDE.

Jako důvod iniciátoři uvádějí, že Herman je velmi kontroverzní osobností. Jednak pro jeho dřívější rozporuplné pracovní působení v roli mluvčího České biskupské konference a později pak jako ředitele ÚSTR, který byl odvolán prý za nevyjasněných okolností.

Dalším důvodem, proč petenti nesouhlasí s jeho jmenováním do čela Ministerstva kultury, jsou církevní restituce. „Právě prostřednictvím tohoto ministerstva se budou vyhodnocovat žádosti o navrácení majetku. Obáváme se, že právě spojení Hermana s některými zahraničními spolky a organizacemi může mít pro český stát neblahé a nevratné následky," stojí v textu.

Celé znění petice:

My, níže podepsaní občané nechceme, aby se stal Daniel Herman ministrem kultury České republiky! Vyzýváme proto prezidenta republiky, aby kandidáta na tento post, Mgr. Hermana, nejmenoval do funkce.

Jako důvod uvádíme, že je Herman velmi kontroverzní osobností, jednak pro jeho dřívější rozporuplné pracovní působení v roli mluvčího České biskupské konference a později pak jako ředitele ÚSTR, který byl odvolán za nevyjasněných okolností a důvody jeho odvolání jsou dosud sporné. Dále pak, a to především, pro Hermanovu prokazatelnou spolupráci se světovou extremistickou náboženskou skupinou a jinými hnutími. Dalším důvodem, proč nesouhlasíme s jeho jmenováním do čela Ministerstva kultury, jsou církevní restituce. Právě prostřednictvím tohoto ministerstva se budou vyhodnocovat žádosti o navrácení majetku. Obáváme se, že právě spojení Hermana s některými zahraničními spolky a organizacemi může mít pro český stát neblahé a nevratné následky.

Osoba, která vzbuzuje ještě před svým jmenováním u veřejnosti a v médiích takové pochybnosti a nedůvěru, nemá ve vedení státu co dělat, nemá naši podporu a nechceme, aby jí byla svěřena jakákoliv vládní funkce!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…