Lidé se vyslovili: Nejlepší by byla jednobarevná vláda ANO

09.09.2017 10:03

Sněmovní volby by v době před rozhodnutím vydat poslance ANO Andreje Babiše a Jaroslava Faltýnka vyhrálo hnutí ANO se ziskem 28 procent hlasů. Průzkum agentury Focus přinesl Český rozhlas.

Lidé se vyslovili: Nejlepší by byla jednobarevná vláda ANO
Foto: repro ČT
Popisek: Andrej Babiš ve sněmovně

Ve sněmovních lavicích by se objevilo celkem sedm stran, místo současného Úsvitu by tam zasedlo uskupení Svoboda a přímá demokracie Tomio Okamury. Z průzkumu také vyšlo najevo, že nejčastějším přáním občanů je jednobarevná vláda ANO. Volební účast by se pohybovala kolem 63 procent, k volbám by podle analytika společnosti Focus Filipa Rozsívala měli dorazit hlavně vysokoškoláci a lidé středního věku.   

V průzkumu na stříbrné příčce skončili sociální demokraté se ziskem 15,7 procenta hlasů. Třetí by pak skončili komunisté, následovaní ODS, TOP 09 a KDU-ČSL. SPD by pak těsně překonala zisk pěti procent hlasů.

Původní text ZDE.

Kromě jednobarevné vlády hnutí ANO Andreje Babiše pak voliči nejčastějši zmiňovali také koalici ANO a ČSSD či pokračování stávající vládní koalice těchto stran s lidovci. Rozsíval pak dodal, že uzavření vládní koalice s ANO představuje bariéru volby takovéto strany zejména pro voliče TOP 09, ODS a Pirátů.

 

reklama

autor: vef

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …