Lidé si mohou prohlédnout Parlament, Kramářovu vilu i Černín

08.05.2014 6:28

Lidé si dnes budou moci u příležitosti Dne vítězství a desátého výročí vstupu Česka do Evropské unie prohlédnout některé státní budovy. Tradičně mohou zavítat do Poslanecké sněmovny a do Senátu. Navštívit mohou rovněž vládní Kramářovu vilu a Černínský palác, v němž sídlí Ministerstvo zahraničních věcí.

Lidé si mohou prohlédnout Parlament, Kramářovu vilu i Černín
Foto: Hans Štembera
Popisek: V Senátu proběhl veřejný seminář Umírá Ústav pro studium totalitních režimů?

V malostranských palácích Parlamentu si budou moci návštěvníci prohlédnout reprezentační sály a další prostory, v nichž se projednávají a schvalují zákony. Den otevřených dveří bude ve Sněmovně i v Senátu od 09:00 do 16:00.

Od 10:00 do 16:00 zpřístupní Úřad vlády Kramářovu vilu. Lidé si budou moci prohlédnout předměty z pozůstalosti někdejšího premiéra Karla Kramáře.

Ve stejných hodinách jako v Kramářově vile se veřejnosti otevřou brány barokního Černínského paláce. Návštěvníci budou moci zavítat například do bytu bývalého ministra Jana Masaryka. Od 17:00 je přípraven program v palácové zahradě, vystoupí kapela Buty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…