Lidé v dopisech chválí amnestii. Klaus je otiskl v knize

17.02.2013 12:35

Prezident Václav Klaus doporučil poslancům, aby si prostudovali knihu Spor o amnestii, pokud mají nějaké nejasnosti. Je v ní například přes dvacet dopisů, které Klause za amnestii chválí. Informuje server lidovky.cz.

Lidé v dopisech chválí amnestii. Klaus je otiskl v knize
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Václav Klaus pronesl poslední novoroční projev ve svém funkčním období

Pisatel s iniciály M. T. například ujišťuje Václava Klause, že v České republice jsou slušní a intelektuálně zdatní lidé, kteří plně chápou jeho dlouhodobé postoje a ďábelskou roli médií. 

Hájek potvrdil to, co jsme dávno věděli

Jiný podporovatel současné hlavy státu se zastal i vicekancléře Petra Hájka. „Můžete se spolehnout, že jsme stáli a stále budeme stát na Vaší straně. Zažili jsme rok 1968, 1989, ale to, co se děje v současné době, nemá obdoby. Pan Hájek ve své knize napsal a potvrdil to, co jsme už dávno věděli,“ citují lidovky.cz.

V dalších dopisech lidé kritizují odpůrce amnestie. Názory senátorky a bývalé ústavní soudkyně Elišky Wagnerové k tomuto tématu jsou prý šokující, arogantní a hloupé. Pod tímto dopisem je podle lidovek.cz podepsán člověk, který se dlouhodobě odborně věnuje právu na spravedlivý proces v trestních řízeních.

V našem případě selhal stát, píše oběť H-Systému

Autory dopisů jsou mimo jiné studenti, soudce nebo lidé, které amnestie očistila. Do knihy se dostal ale i dopis jedné z oběti H-Systému.

„Naprosto souhlasím s tím, že v našem případě selhal stát, soudy, správci konkurzní podstavy a my (klienti) už 12 let platíme z našich daní náklady konsolidační agentury, které prodala Komerční banka svoji pohledávku za H-Systémem, mnohaleté vyšetřování, pobyt Smetky ve vězení (je dobře, že alespoň on sedí.),“ napsal.

Knihu Spor o amnestii vydal Institut Václava Klause ve spolupráci s Centrem pro ekonomiku a politiku.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…