Lidé v sedmi obcích si zvolí zastupitelstva na půl roku

15.03.2014 6:33

Lidé v sedmi českých a moravských obcích si dnes půjdou zvolit své místní zastupitele. Nová zastupitelstva budou mít ale jen zhruba půlroční mandát. Na přelomu září a října se budou konat pravidelné komunální volby v každé obci.

Lidé v sedmi obcích si zvolí zastupitelstva na půl roku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební urna

Nynější dílčí komunální volby se týkají obcí Mačkov na Strakonicku, Záluží na Litoměřicku, Myštěves na Královéhradecku, Kunětice na Pardubicku, Smrček na Chrudimsku, Slavníč na Havlíčkobrodsku a Líšná na Přerovsku. Konat se budou kvůli tomu, že se dosavadní zastupitelstva rozpadla a obce by tak až do podzimních voleb musely fungovat jen v udržovacím režimu.

O celkem 38 mandátů se uchází 52 kandidátů. Výsledky voleb jsou v podstatě jasné už nyní v Záluží, ve Smrčku a v Líšné, kde se místním povedlo sestavit jen jednu kandidátní listinu. Jen o něco těžší rozhodování budou mít obyvatelé ve Slavníči, kde se o jejich přízeň uchází pět samostatných kandidátů. V Myštěvsi se jich nominovalo devět.

Pouze dva samostatní kandidáti se rozhodli konkurovat šestičlennému sdružení Kuněťáci v obci pod známou horou nedaleko Pardubic. Největší souboj tak bude zřejmě v Mačkově, kde proti sobě stojí dvě sdružení nezávislých kandidátů.

Volební místnosti budou otevřené od 07:00 do 22:00. Výsledky hlasování poté zveřejní ČSÚ na volebním webu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…