Lidi jen koukají: Babiš mladší se po volbách ozval. Už opravdu divné

25.10.2021 14:27 | Ze sítí

Česko momentálně mediálně žije kauzou hospitalizovaného prezidenta. Podle syna odcházejícího premiéra je to ovšem „divné“ a pokrytí kauzy prý slouží k tomu, aby se neřešila kauza Čapí hnízdo a Pandora Papers. Najít ve vyjádřeních Andreje Babiše mladšího smysl je ovšem minimálně náročné. Střídá češtinu a angličtinu a příliš nevysvětluje. Dnes například napsal, že „nevědí, s kým vym*dávaj“. A že se nebojí jít do rizika. Odmítl také, že by za něj na profil psal někdo jiný.

Lidi jen koukají: Babiš mladší se po volbách ozval. Už opravdu divné
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Hnutí ANO zahájilo kampaň v Ústí nad Labem, přijel i Andrej Babiš mladší

Jak známo, před volbami šel proti premiéru Babišovi i jeho syn Andrej Babiš mladší, který vyzýval, aby lidé volili koalici SPOLU.

Anketa

Vydrží Fialova vláda až do řádných sněmovních voleb?

hlasovalo: 16140 lidí
Ovšem Andrej Babiš mladší se nyní začíná vyjadřovat podivně. Například včera se ptal, zda se v médiích nedějí „divné věci“. Vysvětlit, co je divné, se zřejmě snažil v komentářích, ale příliš se mu to nedařilo. „Proč stejní věci? "Nemoc" a "podpis" Jsme akože prospali "Krym" a "čh" a všechno byl jenom zlej sen??“ napsal. Jedná se o možnou kritiku, že pozornost je věnována Miloši Zemanovi místo kauzy Čapí hnízdo a údajného únosu na Krym.

„Zeman Nemoc Podpis(                   )

Junior Nemoc Podpis(čapi hnizdo)

to ako fakt??“ svěřil se poté.

O něco srozumitelnější bylo jeho další vyjádření: „Chtějí, aby všichni zapomněli na Pandora Papers a poslední rozvoj/vývoj kauzy Čapí hnízdo.“ I tak ovšem není jasné, jak má mediální pokrytí zdravotního stavu Miloše Zemana být výhodné pro končícího premiéra.

Dnes Andrej Babiš mladší reagoval v angličtině na status Veroniky Kučíkové z Fora24. „Veroničin tweet je určený k tomu, aby vyvolal soucit s prezidentovou situací. Obraz Fora24 jako antikremlovského a demokratického je zpochybněn. Nemáš za co, Pavle,“ napsal Andrej Babiš mladší možná v žertu, možná také ne.

Adam Kopp pak zpochybnil, že se jedná o skutečného Andreje Babiše, na což dotyčný reagoval slovy: „Co si to dovoluješ?“ a odvolával se na reportérku ČT Anetu Šnopovou.

Dnes také Andrej Babiš prohlásil, že „nevědí, s kým vym*dávaj“, opět bez vysvětlení, o jakou kauzu se jedná, a také si všiml, že mu mizí sledovatelé. Ale prý se nebojí „jít do rizika“.

A podle Andreje Babiše mladšího je celé video s Milošem Zemanem na 100 procent falešné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…