Lidi to už nebaví. Pivo z lednice, to není ono. Jiří Bartoška zatlačil na otevření

12.05.2021 18:52

Prezident Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary Jiří Bartoška už se těší, až se otevřou kina, divadla a další instituce. „Není nic příjemnějšího než sedět v sále ve společenství lidí, které se směje stejně, brečí stejně a bojí se o hlavního hrdinu stejně. To doma nezažijete,“ tvrdí Bartoška, který doufá, že letošní ročník festivalu nebude muset rušit jako loni.

Lidi to už nebaví. Pivo z lednice, to není ono. Jiří Bartoška zatlačil na otevření
Foto: Hans Štembera
Popisek: Herec Jiří Bartoška

Anketa

Chcete, aby vás hospodský či restauratér obsloužil bez testu na covid?

77%
14%
hlasovalo: 11873 lidí
Bartoška v České televizi prohlásil, že si přeje hojnou účast lidí na festivalu ve Varech, ale očekává, že návštěvnost bude oproti jiným letům menší. „Tak samozřejmě bychom byli rádi, aby přijelo co nejvíce lidí, ale to nikdo neodhadne. Já mám pocit, že když se ale lidi budou rekrutovat, tak spíše z Evropy,“ predikoval Bartoška.

Ten hlavně doufá, že se letošní ročník již uskuteční. Ten loňský byl kvůli pandemické situaci zrušen, což se stalo poprvé za dobu jeho prezidentování. „Loni nebyl ani Wimbledon, a to už je něco. Nikdo nemohl očekávat, co nastane. Ale je dobře, že to přišlo, protože nám to ukázalo, že se musíme připravovat i na věci, které neočekáváme a které mohou nastat,“ vidí na situaci i něco pozitivního Bartoška.

Lidé se podle něj již těší do kin a divadel. „Není nic příjemnějšího než sedět v sále ve společenství lidí, které se směje stejně, brečí stejně a bojí se o hlavního hrdinu stejně. To doma nezažijete, maximálně si dojdete pro pivo do lednice, a to není ono,“ dodal Bartoška, podle kterého již lidi všechny zákazy nebaví.

Divadla a kina se mají podle posledních vyjádření vlády otevřít v pondělí 24. května. Původně se počítalo s tím, že by kulturní instituce mohly otevřít již o týden dříve. Ministr zdravotnictví Petr Arenberger ale termíny rozvolnění rád posouvá, naposledy bylo o týden posunuto otevření zahrádek restaurací. Hospodští ale ve velkém otevřeli již tento týden a hlásí plno.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: jma

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…