Lidi zajímají postupy vyšetřování, korupce ne, zlobí se Bradáčová

01.06.2012 19:35

Ústecká státní zástupkyně Lenka Bradáčová předala případ zadrženého poslance Davida Ratha Středočeskému kraji. Dodržela tak podle svých slov všechna pravidla trestního řádu. V rozhovoru pro deník Právo uvedla, že ji mrzí, jak málo se zdůrazňuje neakceptovatelnost korupce.

Lidi zajímají postupy vyšetřování, korupce ne, zlobí se Bradáčová
Foto: tan
Popisek: Státní zástupkyně Lenka Bradáčová

Bradáčová předala podle svých slov případ Středočeskému kraji na základě dosavadních úkonů a hlavně proto, že Rathův skutek se stal právě tam. Rozhodně popírá, že by ji jakkoli ovlivnily námitky obhajoby a další stížnosti.

Postup byl správný, stížností se Bradáčová nebojí

Na klid se ale státní zástupkyně netěší, je totiž přesvědčená, že budou další kauzy. „Musím ale říct jedno: jsem trošku zklamaná z reakcí, kde mi chybělo jedno podstatné za celou tu dobu - ten morální rozměr. Málo se mluvilo o tom, co to znamená pro společnost a hlavně bych chtěla i daleko víc slyšet, že přece takovéto chování je naprosto nesprávné, neslučitelné, neakceptovatelné,“ zdůraznila v rozhovoru.

Podle ní se korupce nesmí ve společnosti dít, to by se mělo zdůrazňovat, ne nějaké námitky a procesní záležitosti. Dalšího napadání ze strany obviněných se nebojí, jelikož je přesvědčená o správnosti svého postupu. Bylo nutné provést neodkladné úkony, mezi které patří zadržení, vazba, domovní prohlídky, a zajištění majetku. Poté může být případ předán tam, kde se stal skutek.

Některým obviněným byl již také zadržen majetek. „Pouze těm dvěma obviněným, o kterých se už hovořilo v médiích,“ uvedla Bradáčová. Jedná se o Kateřinu Pancovou a Petra Kotta.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…