Lidovci a STAN spolu půjdou do voleb, podepíší koaliční smlouvu

12.04.2017 6:16

Lidovci a hnutí Starostové nezávislí (STAN) dnes podepíšou koaliční smlouvu o spolupráci pro letošní volby do Poslanecké sněmovny. Uzavřou tím jednání o vytvoření koalice, které trvalo přibližně čtvrt roku. Společná kandidatura ve volbách do Sněmovny znamená, že pro zisk poslaneckých křesel musí STAN a lidovci dostat hlasy nejméně deseti procent voličů.

Lidovci a STAN spolu půjdou do voleb, podepíší koaliční smlouvu
Foto: Redakce
Popisek: Starostové a nezávislí

Rozhovory mezi hnutím STAN a lidovci začaly krátce po rozchodu Starostů s dlouhodobým partnerem TOP 09. Konečná rozhodnutí obou partnerů padla ve druhé polovině března.

Podle ohlasů politologů by se STAN a lidovci mohli společně stát významným hráčem při utváření vládní koalice po volbách, pokud se jim ovšem podaří dostat se do Sněmovny.

Březnové volební průzkumy naznačují, že KDU-ČSL by se bez STAN do Sněmovny dostala. Součet hlasů obou uskupení se zpravidla pohybuje těsně kolem desetiprocentní hranice.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…