Lidovci chtějí na Hradě Schwarzenberga

15.01.2013 20:28

Vedení KDU-ČSL dnes doporučilo členům a příznivcům strany, aby ve finále prezidentských voleb dali hlas vicepremiérovi Karlu Schwarzenbergovi (TOP 09). Doporučení dalo navzdory výhradám k politice TOP 09 i kabinetu Petra Nečase. ČTK to oznámila mluvčí lidovců Alexandra Alvarová.

Lidovci chtějí na Hradě Schwarzenberga
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

"Předsednictvo KDU-ČSL i přes výhrady k politice TOP 09 a současné vlády ČR doporučuje svým členům a voličům, aby podpořili Karla Schwarzenberga ve druhém kole prezidentské volby," uvedla mluvčí. Vicepremiérovým soupeřem bude vítěz prvního kola, někdejší premiér Miloš Zeman (SPOZ).

Vedení křesťanských demokratů tak následovalo svou neúspěšnou kandidátku na prezidentku Zuzanu Roithovou, která podpořila Schwarzenbergovo zvolení už o víkendu po prvním volebním kole. Europoslankyni Roithovou volilo zhruba pět procent voličů.

Doporučení lidovců by mohlo Schwarzenbergovi pomoci zejména na jižní Moravě, kde má strana tradičně silnější voličskou základnu než ve zbytku republiky. Na Moravě totiž vyhrál Zeman a Schwarzenberg se chce před finále soustředit na získání více hlasů z této části státu.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…