Lidové noviny se klaní knížeti: Volte ho. Sice usíná, ale...

11.01.2013 7:10

Karel Schwarzenberg mohutným závěrem volební kampaně dokázal, že má sílu na postup do druhého kola v přímé volbě prezidenta. Tvrdí to alespoň páteční Lidové noviny, které se za tohoto kandidáta na Hrad jednoznačně postavily. Prý představuje naději pro české voliče.

Lidové noviny se klaní knížeti: Volte ho. Sice usíná, ale...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

„Má zkušenosti, morální a společenskou integritu. Má schopnost důstojně a jasně prosazovat zájmy naší země. Nabízí voličům úžasný životní příběh spjatý s historií Československa i Česka. Je velkorysý a bude dobrým strážcem národní identity,“ vyzval k volbě Schwarzenberga ekonom Jan Švejnar, který sám zvažoval účast ve volbě.

Naděje jménem Karel Schwarzenberg

Titulní straně pátečního vydání Lidových novin vévodí obrázek knížete s titulkem „Černý kůň voleb". Deník spekuluje, že Schwarzenberg získá hlasy především ve větších městech, zatímco na venkově zaboduje Miloš Zeman. Dosavadní favorit voleb Jan Fischer podle Lidových novin hodně ztratil v závěru kampaně.

Šéfredaktor LN Dalibor Balšínek k tomu ve sloupku na titulní straně poznamenává, že Karel Schwarzenberg vzbuzuje naději. Naději, že druhé kolo neskončí soubojem dvou někdejších členů KSČ, kteří za sebou navíc vlečou podivné finanční zázemí. Má na mysli Jana Fischera a Miloše Zemana.

„Existuje alternativa, která vizi chmurného finále může narušit. Může být originálem, za který se občané nebudou muset stydět. Člověka vzdělaného, s odpovědností k minulosti, která zavazuje pro budoucnost a nevadí, že občas usne. Věk je příslibem moudrosti. Občan nakonec nemusí přijmout všechno, může amnestovat některá selhání a mesaliance pro vyšší hodnoty," píše Balšínek na adresu Schwarzenberga.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

18:40 Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš nepřestává ve své kritice vlády Petra Fialy (ODS); vzal si na mušku …