Lidovec, který se stal muslimem. A chtěl by být prezidentem. Pozoruhodný příběh jednoho českého intelektuála

18.09.2016 11:04

David Macek byl 19 let členem KDU-ČSL. V letech 2007 a 2008 varoval před znovuzvolením Václava Klause prezidentem. Ostrými slovy nešetřil ani na adresu někdejšího předsedy lidovců KDU-ČSL Miroslava Kalouska, dnes předsedy TOP 09. Nakonec utkvěl v paměti veřejnosti jako důrazný kritik islámu. V tu chvíli patřil do stejné skupiny s Lukášem Lhoťanem, jenž muslimskou víru opustil. Právě Lhoťan dnes Macka tvrdě odsuzuje.

Lidovec, který se stal muslimem. A chtěl by být prezidentem. Pozoruhodný příběh jednoho českého intelektuála
Foto: David Daniel
Popisek: Lukáš Lhoťan

David Macek byl dlouhá léta členem KDU-ČSL. V roce 2015 však stranu opustil a dnes v Jihomoravském kraji kandiduje v krajských volbách pod záštitou hnutí Žít Brno a TOP 09 Miroslava Kalouska, kterého dříve kritizoval. Podle Lhoťana je David Macek ambiciózní muž, který k prosazení svých cílů neváhá učinit leccos.   

„Ale David má sny, a tak okamžitě hodil KDU-ČSL přes palubu a začal si hledat místo v hnutí sluníčkářů, až zakotvil u Hollana v Žít Brno a kandiduje za ně v krajských volbách na společné kandidátce Žít Brno & TOP 09. Přitom ještě 6. 11. 2015 David Macek v televizi tvrdil, že do krajských voleb se nechystá. Zároveň se z největšího odpůrce islamistů stal jejich největším přítelem. Společně s islámským extremistou Alrawim vystupuje proti prezidentu Zemanovi a propaguje společné křesťansko-muslimské hodnoty... Dokonce napsal, že je muslim ... jen aby hájil české islamisty,“ píše autor.

Celý text naleznete zde.

Současný předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek kdysi prohlásil, že Macek opustil stranu jako zhrzený muž, jenž prohrál politický střet s těmi spolustraníky, kteří neměli stejnou představu o směřování lidovců v Jihomoravském kraji. Jakékoli jiné důvody považoval Bělobrádek za zástupné.

A Lhoťan dává dnešnímu vicepremiérovi české vlády v zásadě za pravdu. Macek se prý dokonce chtěl stát prezidentem a v řadách multikulturalistů se mu to podle Lhoťana může podařit. „Přeji Davidovi všechno nejlepší v životě, protože každý se hledá a jednou nalezne, ale David se našel na straně předních multikulturalistů a islamistů a jsem osobně zvědavý, jestli ho v tom podpoří i voliči v Brně. Ale chápu, že mu více sedí mentalita muslimů a sluníčkářů ze Žít Brno než přísná morálka křesťanů či požadavek na slušné vnitrostranické chování u KDU-ČSL. Nakonec za Žít Brno nebo i islamisty se může jednou stát i tím prezidentem, když u KDU-ČSL se mu to nepodařilo...,“ napsal Lhoťan.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…