Lidovecký europoslanec Zdechovský: Kvůli trestnímu oznámení na Okamuru mi vyhrožují smrtí

16.12.2017 11:49

Europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) se v rozhovoru pro Forum24.cz vyjádřil k tomu, jak podal na lídra SPD Tomio Okamuru trestní oznámení. Kvůli tomu je mu prý vyhrožováno smrtí. Zdechovský v rozhovoru také zmínil, jak Evropská unie nahlíží na nového českého premiéra.

Lidovecký europoslanec Zdechovský: Kvůli trestnímu oznámení na Okamuru mi vyhrožují smrtí
Foto: red
Popisek: Europoslanec Tomáš Zdechovský

Zdechovský úvodem rozhovoru uvedl, že z ohlasů, které zaslechl, nebylo přijetí nového českého premiéra Andreje Babiše (ANO) na evropském summitu nejvřelejší, ale určitě nebylo ani špatné.  Byla snaha ukázat konstruktivní tvář Evropské unie. Vnímají to tak, že zatím je to premiér bez důvěry. Kdyby tam přijel premiér s proevropským mandátem, podpořený proevropskými stranami, tak je jeho pozice samozřejmě úplně jiná,“ poznamenal úvodem Zdechovský. 

Původní text ZDE.

Varoval před tím, že Babišovi se jednou připomene nebo vrátí to, že o předsedovi Evropské komise Jeanu-Claudu Junckerovi vypráví, že je alkoholik a ožrala, jenž by tam neměl být. „Ty věci se nezapomínají a jsou připomínány i zahraničními novináři,“ řekl Zdechovský. 

Své pak řekl k Václavu Klausovi, jenž tady podle něj vypěstoval v lidech pocit, že Brusel nás ve všem omezuje a snaží se nám něco diktovat. „A neřekl, že při všech jednáních sedí i česká diplomacie a čeští ministři. Je úkol pro mě a další generaci to vysvětlovat,“ sdělil Zdechovský, jenž je proti vystoupení z Evropské unie. Prezident Miloš Zeman je pak podle Zdechovského v Bruselu vnímán jako srandovní postava, nikoliv politická. 

Následně zdůvodnil, proč podal ona trestní oznámení na Tomio Okamuru. První podal za jeho lež. „Řekl, že jsem hlasoval za sankce pro Českou republiku za to, že nepřijímá uprchlíky, což jsem nikdy neudělal. Na základě toho jsme dostali nepředstavitelné množství výhrůžek smrtí a za to míří to druhé. Je neskutečné, že máme v čele ČR, jednoho z nejvýše postavených ústavních činitelů někoho, kdo vás označí za vlastizrádce. Řada lidí si spojila to pojmosloví s rokem 1945 a začali nám posílat obrázky oběšených lidí lidovými soudy a začali nám vyhrožovat,“ uzavřel Zdechovský, jenž se domnívá, že v Česku máme poměrně silné podhoubí různých nácků. 

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…