Lídr ODS zaslintal, když se dozvěděl, že Babiš povede tamní kandidátku. A hnedle začal psát, co všechno premiér po****

22.05.2021 20:21 | Ze sítí

ANO ve středních Čechách povede do sněmovních voleb předseda hnutí a premiér Andrej Babiš. Rozhodl o tom v sobotu sněm krajské organizace v Lysé nad Labem, který zároveň zvolil novou krajskou předsedkyní středočeskou a nymburskou zastupitelku Adrienu Gabrielovou. ČTK o tom v SMS zprávě informovala dosavadní předsedkyně Jaroslava Pokorná Jermanová, která se už o místo ve vedení krajské organizace neucházela.

Lídr ODS zaslintal, když se dozvěděl, že Babiš povede tamní kandidátku. A hnedle začal psát, co všechno premiér po****
Foto: Archiv JS
Popisek: Jan Skopeček

Anketa

Chcete, aby sněmovna vyslovila nedůvěru vládě Andreje Babiše?

11%
86%
hlasovalo: 19815 lidí
Babiš byl v čele středočeské kandidátky ANO i při minulých volbách před čtyřmi lety. Letos se utká například s lídrem ODS Janem Skopečkem, který povede koaliční kandidátku Spolu, nebo předsedou STAN Vítem Rakušanem, jenž bude v kraji volební jedničkou STAN a Pirátů. V médiích se spekulovalo o tom, že by Babiš mohl kandidovat v Ústeckém kraji proti šéfovi Pirátů Ivanu Bartošovi.

Bývalá hejtmanka Pokorná Jermanová už dříve avizovala, že na sněmu nebude obhajovat funkci krajské předsedkyně ANO. Téměř po osmi letech podle ní nastal čas na změnu. Nadále je oblastní předsedkyní v Benešově a celostátní místopředsedkyní ANO. Kromě toho působí i jako krajská a benešovská zastupitelka.

Pravicový oponent Jan Skopeček (ODS) po zjištění, že Babiš bude lídrem, sedl k FB a rozepsal se.

„Na souboj s premiérem Babišem, který nezvládl pandemii, rozvrátil veřejné finance, a kromě EET snad neprosadil nic, co lidem v České republice sliboval, se těším. Dám maximální energii tomu, aby mnou vedená kandidátka uspěla, přispěli jsme ke změně premiéra a vlády, a mohli jsme tak restartovat Českou republiku, uzdravit veřejné finance, budovat, malý, moderní, efektivní stát," uvedl Skopeček.

Ten se ještě ironicky pousmál s tím, že si premiér vybírá kandidaturu podle místa, kde má Čapí hnízdo. „Určitě na to zkusí dostat další dotace," doplnil.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …